Lidija Bačić poznata je kao pjevačica koja ima 'i stas i glas', ali je baš zbog navedenih vrlina često na meti 'ljubomornih' žena za koje voli reći da su 'zla bića' jer su na njoj više puta iskaljivale svoje frustracije.

'Stvarno nekad mislim da su žene zla bića. Ništa im ne može smetati kao dobar izgled druge žene ili ako je pažnja usmjerenija na drugu ženu, to je bolesna ljubomora koja se pretvara u frustracije i takvih je 90% žena na planetu. Ne razumijem te frustracije, žena je ženi vuk. Jako mi to smeta jer godinama i na svojoj koži osjećam tu bolesnu žensku ljubomoru i bijes, iz čista mira.

Lidija Bačić
Instagram 

Niti sam nekomu ukrala muža, niti sam lopov, niti sam imala nemoralne poteze u karijeri, ali bezrazložni jal uvijek je prisutan, ne samo prema meni nego prema svakoj uspješnoj ili zgodnijoj ženi. Od klasičnih poslova pa do državničkih, žena ženi uvijek smeta. Nikad nisam čula da muškarcu smeta lijep muškarac, zato mislim da su žene genetski zle. Ne bi li bilo ljepše da smo ujedinjene i da stvorimo svijet u kojemu se žene podupiru i da postanemo ravnopravne ujedinjenim muškarcima? Što ti smeta nečiji izgled ili uspjeh?! Budi sretna sama sa sobom – to je smisao.

A kakav bi idealan svijet trebao biti? Ravnopravan, žene još nemaju ista prava, isti društveni status, iste plaće… u svim sferama društva, baš zbog ženske ljubomore. Žene, opametite se, nitko, pa ni ja, nije vaš neprijatelj', rekla je u intervjuu za Dnevno.hr

Lidija Bačić na nastupu
Story 

Splićanka nije oduševljena domaćom glazbenom scenom te smatra da većini, osim dobre pjesme, nedostaje i karizme.

'Nekoga tko je na tragu ozbiljne karijere i tko bi došao na pozicije nas “starosjedilaca” na sceni, tko bi uspio i imao rezultate – ne. Hrpa je nekih izvođača koje stalno viđam na televiziji, ali nemaju karizmu niti imaju pjesmu da bi bili zbilja primijećeni i uspješni. Ne vidim neku novu Severinu ili mene, nekog novog Gibonnija ili Bebeka, nažalost', zaključila je.