Boris Dvornik se jednom prilikom pred kamerama prisjetio snimanja filma 'Bitka na Neretvi' i noći koju nikada nije zaboravio. Ispričao je kako je tijekom snimanja s Velimirom Batom Živojinovićem i Ljubišom Samardžićem polupao hotelsku sobu, ali i što se dogodilo kada su ih prijavili.

Aljoša Vučković i Boris Dvornik
Youtube/Screenshot 

'Snimali smo dolje uz Neretvu tamo gdje je onaj srušeni most. Ljubiša, Bata i ja smo spavali u istoj sobi. Do nas je spavao Stipe Delić koji je bio prvi pomoćnik redatelju Veljku Bulajiću. Ljubiša i ja smo večerali na vrijeme i otišli smo u sobu leći. Oko 11 sati eto ti Bate, nosi bocu rakije. I ide jedan naš prijatelj iza njega. Bata je već malo popio, prijatelj isto. I kaže Bata: 'Neću vas buditi nego častite ovoga, rođendan mu je'. Popili smo po rakiju, častili ovoga, a onda ustali i s njima dvojicom Ljubiša i ja sišli dolje. I tako do ujutro', ispričao je Dvornik u emisiji 'Nedjeljom u 2'.

'Oko pet ujutro sva trojica su se vratila u sobu:

'I onda smo počeli razbijati sve. Cijelu sobu smo srušili. Pijani, veseli, jaki kao zvijeri. Razbili smo stol, ormar. Onda smo taj ormar izbacili na terasu. Onda smo se Ljubiša i ja sakrili u tom ormaru pa smo kolegama koje su kretale ujutro na snimanje mahali iz tog ormara u kome smo bili polugoli. Stipe Delić nije mogao spavati pa nas je prijavio Bulajiću: 'Je*ote ovi su pijani gore, sve su porazbijali'. Bulajić upadne kod nas u sobu i zatekne mene i Ljubišu kako ležimo, a Bata stoji kod vrata i drži dvije noge od stola imitirajući kako svira violinu', ispričao je Dvornik.

Bata Živojinović
Dragana Udovičić/Kurir 

Dvornik i Bata su bili prijatelji više od 50 godina. Upoznali su se kada je Borisu bilo samo 17 godina i kada je, kao učenik glumačke škole iz Novog Sada, došao u Beograd u kazalište u kojem je glumio Bata. Dugogodišnje prijateljstvo zamalo je bilo prekinuto 1991. godine, kada su se glumci, zbog rata i situacije u tadašnjoj Jugoslaviji i opće netrpeljivosti između Srba i Hrvata, javno odrekli jedan drugog.

Pomirili su se 2006. godine putem video poziva između Splita i Beograda. Iste godine, Bata je pozvao Borisa da dođe u Beograd, nakon 15 godina, kako bi bio uz njega tijekom operacije srca, koja ga je očekivala. Boris je sa zadovoljstvom pristao i rekao da će biti uz svog prijatelja u tim teškom trenucima, ali je ipak bio spriječen doći.