Film 'Ljubavni život Budimira Trajkovića' bio je omiljeni u to vrijeme, a mnogi se sjećaju lijepe glumice koja je tumačila lik Mirjane u koju se Buda zaljubio.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumačili su Predrag Bolpačić, koji je igrao Budu, Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, i mnogi drugi, dok je lijepu Mirjanu igrala Marina Nemet.

Marina Nemet s kćeri Tenom
Davor Puklavec/Pixsell 

Marina je sa svega 17 godina kročila je pred kamerei odmah dobila glavnu ulogu u čuvenom filmu 'Ljubavni život Budimira Trajkovića', ali njena teška sudbina imala je za nju drugi plan te ju je spriječila da postane velika zvijezda bivše Jugoslavije.

Supruga režisera Vatroslava Mimice prepoznala je njen talent za glumu još u osnovnoj školi, kada je poziva da u Zagrebu glumi jednu od uloga u njegovom novom filmu. Tada je mislila da je sve to prolazna avantura, ali nije bilo tako. Došla je na film i tamo ostala.

Ipak, ona se odlučila nakon svoje velike prve uloge napraviti pauzu. Trideset godina kasnije ponovno se vratila poslu. Gledali smo je u 'Zabranjenoj ljubavi', 'Bibinom svijetu', 'Naši i vaši', ali bez obzira na sve opet je stavila točku na svoju glumačku karijeru.

Sredinom 2010. godine Marina je sasvim slučajno na rutinskom pregledu saznala da boluje od zloćudnog tumora, a liječnici za nju nisu imali dobre prognoze.

Ubrzo je uslijedila operacija koja je trebala biti spas za Nemet, ali život je drukčije režirao posljednje scene njenog života. Bitku s karcinomom vodila je u strogoj tajnosti i nikome nije htjela reći da boluje, sve do momenta kada to doktori nisu priopćili njenim najbližima kada je Marina legla u bolničku postelju.

Karcinom dojke nije joj dozvolio da nastavi sa svojim umjetničkim stvaralaštvom. Imala je jake glavobolje, koje su bile praćene velikom slabošću, mučninama i jakim bljeskom ispred očiju te je odlučila potražiti pomoć.

Marina Nemet
Ivo Čagalj/Pixsell 

Nakon što je izašla iz bolnice, kolegice iz kazališta odigrale su predstavu 'Tartuffe', a sav novac zarađen od prodaje ulaznica darovali su svojoj Marini. Na predstavi se pojavila kako bi se zahvalila kolegicama, ali to je ujedno bilo i posljednje njeno pojavljivanje u javnosti. Bolest je, bila jača i 11. prosinca 2010. godine izgubila je bitku s rakom u 50. godini života.