Lepa Brena bila je izuzetno popularna 80-ih godina te su tada svi željeli biti kao ona, međutim rijetko tko na sceni joj je mogao parirati.

Lepa Brena
Youtube/Screenshot 

Mnogi su je pokušavali i svrgnuti s trona, a među njima i njen bivši suradnik Milutin Popović Zahar. Nakon što je prekinuo suradnju s Brenom i tadašnjom grupom 'Slatki greh', otkrio je pjevačicu Gordanu Adamov koja se na estradi predstavljala kao Lepa Lana. Iako se činilo da će uspjeti ostvariti zavidnu karijeru, ona se iznenada povukla sa scene. Kasnije je otkrila da je to učinila zbog jezivih prijetnji koje je dobivala.

'Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album 'Ja sam Lana', a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar koji me je i otkrio. On se posvađao s Lepom Brenom i 'Slatkim grehom', prekinuo suradnju s njima, pa je otkrio mene, a nadimak Lepa Lana dao mi je pokojni voditelj Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks. Poslije prvog albuma i uspjeha koji sam doživjela, povukla sam se s javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene prijetnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dijete ako ne prestanem snimati albume. Taj čovjek mi je otvoreno prijetio, a sad kad se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpjela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao podnijeti naredbe. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku', rekla je jednom prilikom Gordana Adamov.

Gordana Adamov
Youtube/Screenshot 

Iako su je svi upoređivali s Lepom Brenom i smatrali je njenom konkurencijom, njih dvije bile su u odličnim odnosima.

'Upoznale smo se u jednom hotelu u kojem je ona započela karijeru i u to vrijeme bila je ono što je narod u Srbiji volio, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lijepo smo se slagale. Nisam željela da me uspoređuju s njom, željela sam biti drugačija, bila sam svoja. Kad se sretnemo, lijepo se ispričamo', ispričala je Lana ranije u jednom intervjuu.

Inače, Lepa Lana izdavala je albume do 1995. godine, a onda se potpuno povukla s estradne scene.

'Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kad bih radila nešto što ne volim', zaključila je ona.