Krajem 2022. godine, omiljeni pjevač brojnih Hrvata i frontmen Lexington benda, Bojan Vasković, sa suprugom Aleksandrom dobio je treće dijete. Na svijet je stigla kćerkica Helena koja je rođena s urođenom srčanom manom. Beba je nakon porođaja odmah operirana, a nakon više od mjesec dana provedenih u bolnici Aleksandra i Helena sretno su stigle kući, pobijedivši u ovoj velikoj borbi.

Aleksandrina trudnoća od samog početka bila je rizična, a o tome je otvoreno progovorio i Bojan, istaknuvši da je njegova supruga veliki borac.

'To razdoblje je bilo veoma teško i za nju i za nas. Ona je odlučila sačuvati trudnoću. Doktor je rekao da bi 99% žena odustalo. To je njena pobjeda. Ne postoje riječi kojima bi čovjek mogao to pohvaliti. To je velika hrabrost i požrtvovnost. To je kad se čovek rodi s nečim. Ima tu neku snagu i moć pobijediti svaku prepreku koja joj se nađe na putu. Ona je dobila pobijedila životnu bitku', rekao je pjevač Lexington benda' u srpskoj emisiji 'Premijera Vikend Specijal'.

Inače, Aleksandra je veoma aktivna na Instagramu gdje s pratiteljima dijeli brojne detalje iz privatnog života, pa je tako i o svemu kroz što je prošla s kćerkicom govorila otvoreno. Bojan podržava njenu angažiranost na društvenim mrežama, iako mu je, priznaje, u početku trebalo vremena da se na to navikne.

'U početku mi je bilo neobično. Ja imam osjećaj kao da živimo u osamdesetim. Prilagođavamo se vremenu. U svakom slučaju, ona je krenula spontano i dobila je dobru povratnu rekaciju. Vidim da je ispunjava kad nešto podijeli s nekim i kad pomogne nekome', iskren je bio pjevač.

Bojan i Aleksandra Vasković s djecom
Instagram 

Inače, Bojan i Aleksandra zajedno su više od 10 godina, a njihova ljubav počela je i prije spota za pjesmu 'Prišla' u kojem se ona pojavila. Mnogi su smatrali kako su se njih dvoje zavoljeli na tom snimanju, no upoznali su se zapravo već 2012. godine. Aleksandra je tad bila studentica medicine. Nakon nekoliko spojeva započeli su ljubavnu vezu, a zatim su se odlučili i na zajednički život. Godine 2015. svoju su ljubav okrunili brakom, a ubrzo dobili i prvo dijete.