Zdravko Čolić svakog svibnja ima dva posebna razloga za slavlje i to 1. i 30. dana u ovom mjesecu.

Malo je poznato da je pjevač 1. svibnja izgovorio sudbonosno 'da' tadašnjoj djevojci, a danas supruzi Aleksandri, dok će 30. proslaviti 73. rođendan. Zdravko i njegova supruga Aleksandra jučer su proslavili 23. godine braka.

Zdravko Čolić pozira na automobilu
Instagram 

Pred matičara je stao s 50 godina. Statusa 'vječnog neženje' odrekao se zbog žene koju je upoznao još dok je bila student geografije, a sad je profesorica.

'Sreli smo se davnih dana u Makarskoj. Aleksandra je studirala u Beogradu pa smo se nastavili viđati, a vremenom smo započeli i vezu', otkrio je Čola.

Prije nego što su razmijenili vjenčano prstenje hodali su punih jedanaest godina.

'Vjenčali smo se potpuno spontano, za 1. svibnja 2001. godine. Svi su mislili da je skrivena kamera jer smo pošli na uranak.Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo dža ili bu', priznao je jednom prilikom Zdravko Čolić.

Aleksandra Čolić
Nemanja Nikolić/Kurir 

Na pitanje kako ga je Aleksandra osvojila, tada je odgovorio:

'Očarala me je svojom jednostavnošću i privrženošću. Svaki muškarac voli da netko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno'.

Malo je poznato da je Zdravko Čolić ženi s kojom je dobio dvije kćeri, Laru i Unu, posvetio romantične stihove: 'Tebe čuvam za kraj. Tebe ću ljubit do kraja života. Kad nebo stane, ja neću stati. Pogledaj dobro u moje oči. Ja nemam drugo, sebe ću dati'.

Zdravko Čolić
Saša Miljević/PIXSELL