Regionalnu javnost i dalje 'zabavljaju' pikanterije iz braka bosanskohercegovačkog pjevača Harisa Džinovića i dizajnerice Meline Džinović koji se razvode nakon dva desetljeća ljubavi.

Melina Džinović i Haris Džinović
Slaven Branislav Babić/Pixsell 

Naime, supruga Harisa Džinovića rođena je kao Melina Galić u Bihaću 1982. godine. S roditeljima Elmom i Sulejmanom živjela je u ovom gradu, poslije čega se preselila u Zagreb, a potom upisala Filološki fakultet, smjerove engleski jezik i orijentalistiku.

Dok je bila na trećoj godini fakulteta, upoznala je pjevača, a Banjalukain je pisao da se to dogodilo dok je čekala svog dečka koji se također zvao Haris. I sljedeći put su se sreli sasvim slučajno na Džinovićevom nastupu u Zagrebu, a potom je Haris pozvao Melinu da bude njegova gošća u Parizu.

Melina Džinović
Matija Habljak/Pixsell 

'Moja obitelj nije ni stigla reagirati jer sam ja to odlučila preko noći. To nikada nije bila tema razgovora jer sam ja pobjegla. Otišla sam za Pariz kod Harija i nikada se više nisam vratila kući', Melinine riječi prenosi Glossy.rs

Par je zajedno živio 12 godina, prije nego što su se vjenčali. Zajedno su dobili sina Kana i kćer Đinu, a romantičnom vjenčanju na jahti Maltese Falcon nadomak Dubrovnika prisustvovala su njihova djeca i 30-ak uzvanika.

Melina Džinović i Haris Džinović
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell