Dejan Matić, pjevač koji se može pohvaliti jednim od najraskošnijih glasova na regionalnoj glazbenoj sceni, poslije smrti najbližeg suradnika rasuo se na komade. Volio ga je poput rođenog brata i nije mogao zamisliti činjenicu da dalje mora nastaviti bez njega. Preko noći čvrst čovek, kakvim je sebe uvijek smatrao, postao je emotivac koji se jedva izborio s tugom.

I sam Dejan priznaje da je jako teško prebrodio to razdoblje.

Dejan Matić
Kurir TV 

'Pjesma je, nažalost, napisana po istinitom događaju. Prije 13 godina sam izgubio prijatelja koji mi je bio desna ruka. Vozio je i radio sa mnom. Mare Milošević je, znajući tu priču, napisao tu pjesmu. Tad sam već bio pri kraju albuma i pitao me želim li doći u studio čuti pjesmu ili ne. Kad sam čuo pjesmu 'Amanet', samo sam ga pitao tko će ovo otpjevati. Rekao je da ću morati ja. Tad sam skupio snage da je otpjevam', rekao je Matić u jednom intervjuu prije dvije godine.

Za sebe je mislio da je jak sve dok se nije susreo s emocijama koje su mu razorile srce.

'Tad mi se cijeli svijet srušio, mislio sam da nikad više neću izaći na pozornicu niti zapjevati. Do danas nije prošao nijedan dan da ga nisam spomenuo. Tijekom ta dva mjeseca kad sam bio najutučeniji čovjek, čak sam prvi put u životu pio lijekove za smirenje. Do tad sam bio jak i čvrst, nisam znao da me nešto može poremetiti, izbaciti iz kolosijeka i slomiti. Mislim da nitko ne voli svoju profesiju kao mi glazbenici. Ta ljubav prema glazbi me je izvukla iz depresije', pričao je Dejan u jednoj emisiji i dodao:

'Uživo je nikad nisam otpjevao iako su je mnogo puta tražili na nastupima. Jednom sam pokušao i na pola sam stao. Previše je emocija u njoj. Kamo sreće da se takva pjesma nije morala nikada napisati', zaključio je vlasnik balada koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Više Dejanovih fotografija pogledajte u galeriji.

Instagram, Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell Dejan Matić