Marina Perazić bila je se*s simbol osamdesetih i jedna od najpopularnijih osoba iz svijeta glazbe tog vremena. Zajedno s Davorom Toljom činila je grupu 'Denis i Denis', čija se muzika i danas rado sluša svuda.

Marina Perazić progovorila o ratnim 90-ima i prekidu karijere
Youtube Denis i Denis - Program tvog kompjutera

I nakon raspada grupe nastavila je s glazbom vrlo uspješno, a onda naprasno otišla u New Yorku gde je stvorila obitelj.

'Slažem se da je moja solo karijera nakon prekida suradnje s Davorom bila vrlo uspješna. Godine 1987. sam snimila solo album na kojem su svima i danas poznati 'Kolačići', ali rad s drugim producentom te koncerti i putovanja bez mojih prijatelja, u čijem sam se društvu osjećala zaštićeno, postali su puno manje opušteni nego ranije. Pritom, moja popularnost je dosegla nivo nepodnošljivosti. Izgubila sam privatnost, koja mi i danas jako znači, tako da sam se bez puno razmišljanja 1988. pridružila mom partneru koji je par mjeseci ranije otišao u New York i potpuno se neplanski zaljubila u taj grad gdje sam se zadržala 8 i pol godina', kazala je Marina koja je nakon NY neko vrijeme boravila u Srbiji pa se preselila u rodni grad.

'Imala sam sreće da sam u prvih nekoliko mjeseci po povratku, zahvaljujući povjerenju koje mi je ukazao Željko Mitrović, kao prvi potpisnik za novu izdavačku kuću, potpisala ugovor sa City Recordsom pa je album 'Ista kao more' izašao u proljeće 1998. godine, samo godinu i tri mjeseca nakon povratka iz New Yorka. Nažalost, samo nekoliko mjeseci kasnije dogodilo se bombardiranje, tako da sam bila prisiljena s kćerima otići kod tate u Rijeku, gdje smo nastavile živjeti narednih 12 godina. Karijera je ostala u Srbiji, a mi smo živjele u Hrvatskoj. Često sam putovala na relaciji Rijeka - Beograd, ali bilo je jako teško uskladiti karijeru i roditeljstvo, koje je meni bilo važnije od svega ostalog', izjavila je za Kurir.rs