Srpska pjevačica Branka Sovrlić otkrila je kako ju je Lepa Brena 'sabotirala' na početku njene karijere, kada joj je 1984. prepušten hit 'Recite mu da ga volim', koji je, kako tvrdi, ona već bila opjevala.

Naime, pjevačica je otvorila dušu, pa ispričala da je njen estradni put bio trnovit i da je njena prva pjesma otišla u ruke Lepe Brene, a da se ona ništa nije pitala.

'Sve se dogodilo 1984. godine, kada sam, kao početnica, došla kod tada najboljeg kompozitora i hitmejkera Miše Markovića, estradnog maga kada su pjesme u pitanju. Iako sam već bila opjevala četiri pjesme koje su mi se baš svidjele, on mi je naprasno rekao da dvije od pjesama neću dobiti jer jedna ide Breni', priča Branka za Republiku.rs te je dodala da je tada bila slomljena, te je bijesno odbila i preostale dvije pjesme koje joj je htio dati.

Branka Sovrlić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Kako dalje priča Sovrlićka, Lepa Brena je pjesmu 'Recite mu da ga volim' objavila na svom tadašnjem albumu, dok je Branka tada na brzinu izbacila svoju prvu ploču 'Trebaš mi', na kojoj nije imala zapažene pjesme.

'Svojevremeno mi je Miša Marković nudio te neke svoje pjesme, ali ja ih nisam htjela pjevati jer je na početku moje karijere tu jednu pjesmu koju mi je ponudio i za koju sam snimila i matricu dao Breni. Meni je rekao: 'Dat ću ti dvije pjesme, a dvije neću.' Iako sam bila početnica, imala sam sav snimljen materijal, matrice, u studiju pet, do koga je trebalo doći. Oni su sve završili mene ništa ne pitajući i on mi daje dvije, a dvije neće. Ja sam mu tada rekla da neću nijednu pjesmu iako sam bila početnica i moglo me je to puno koštati.

Lepa Brena na nastupu
Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

Pjesma koju je dao Lepoj Breni je veliki hit 'Recite mu da ga volim', to je bila moja pjesma, nesuđena. Zbog toga je moj estradni put počeo trnovito', ispričala je u jednoj emisiji Branka, koja je živi svjedok da su se u vrijeme osamdesetih i devedesetih događala podmetanja i krađe pjesama na regionalnoj estradi.