Rijetko tko ne zna za pjesmu 'Skitnica' i čuvenu Jasnu Zlokić. Međutim, pjevačica se svojedobno naprasno povukla sa scene, zapravo je bila zabranjena, a sve zbog velikog skandala koji joj je u neku ruku i obilježio karijeru.

Naime, Jasna Zlokić je bila, a i danas je, itekako popularna, međutim zbog pjesme 'Pismo' našla se u središtu skandala. Inače, Jasna Zlokić rođena je u Veloj Luci, baš kao i njen kolega Oliver Dragojević.

Jasna Zlokić
Youtube/Screenshot 

Ova pjevačica je već kao tinejdžerica izgradila glazbenu karijeru, a 1974. godine osvojila je titulu Prvog glasa Dubrovnika. Godine 1986. nastupila je u Splitu, a tekst pjesme 'Pismo' izazivao je tada ogroman skandal na festivalu, te se pjesma nije smjela puštati na radiju do 1990. godine.

Mediji su tada podigli veliku prašinu oko toga, a pompa se zapravo stvorila jer se u pjesmi ljubavnica obraća zakonitoj supruzi. Jasna je nastavila s pjevanjem, a o spornom tekstu 'Pisma' je rekla:

'To je malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva', izjavila je ona svojedobno.

Jasna Zlokić
Zvonimir Barisin/PIXSELL 

Jasna Zlokić iza sebe ima tri platinasta albuma i velike hitove kao što su 'Skitnica' i 'Adio Bella'. Pjevačica je snimila 20 albuma, a u Beogradu je dva puta, 1984. i 1989., proglašena pjevačicom godine. Kao mlada vrijeme je najviše provodila uz more, na barci, u igri i vinogradima.

Njena starija sestra Mirjana je također pevala, a glazbeni autoritet u obitelji bila je njihova majka Olga.