Najljepše balade bosanskohercegovačkog pjevača Al Dina pjevao je cijeli Balkan, a on sada živi dosta povučenijim životom.

Al Dino
Youtube 

Al Dino je, naime, prije nekoliko godina doživio fizičko i psihičko nasilje od strane bivše supruge i to pred djecom.

'Te večeri sam normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos dodatno je eskalirao zato što Harun nije htio ići kod majke. Poslije toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu upotrijebiti opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: 'Ubila me je kao vola u kupusu'', rekao je tada pjevač i dodao da mu je najteže palo to što su njihovi sinovi, gledajući sve to, vrištali od plača pokušavajući smirit roditelje.

'Nisam odgojen da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da se zaustavi i pokuša urazumiti, ne zbog mene, već radi naše djece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam se htio braniti kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam odgojen i zbog naše djece', objasnio je Al Dino tada za Blic.rs te se nakon toga i razveo.