Pjevač Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, na svijet je došao 16. siječnja 1961. godine te danas slavi 63. rođendan.

Hari je drugorođeno dijete oca Reufika, mehaničara, i majke Zlate, koja je radila kao blagajnica. Najzanimljiviji događaj u njegovom djetinjstvu vezan je za rođenje, jer ga je otac ukrao iz bolnice.

Hari Varešanović nastupao je na Eurosongu
Story arhiva 

'U Sarajevu je te godine bila izuzetno jaka zima. Novorođena djeca su masovno počela umirati jer grijanja u bolnici nije bilo. Otac je donio mami naranče, a mene je doslovno strpao u vrećicu i odnio u strahu da ne umrem od hladnoće. Stigao sam tako na zanimljiv način u topli dom', kazao je za Kurir.rs

Odrastao je u predgrađu Vratnik, koje je uvijek bilo srce Sarajeva. Tu su rođeni i Goran Bregović, Emir Kusturica, Zdravko Čolić i Dino Merlin, a djetinjstvo pamti kao najljepše razdoblje života i esencijalnu sreću nepokvarenu materijalizmom.

Hari Varešanović
Armin Durgut/PIXSELL 

'Inače, roditelji su osamnaest mjeseci stariju sestru Sabinu i mene tretirali kao vršnjake, tako da su nas odgajali u istom duhu, a zajedno smo uvijek dobivali i batine. Glasio sam za manje-više dobro dijete, iako sam bio nestašan i redovno se tukao sa sestrom. Roditelji su me odgojili da budem samostalan, slobodan i skroman. Ponekad me te osobine nerviraju, jer mi fali nekih ekstrema u karakteru, ali sam s druge strane i ponosan na njih', ispričao je pjevač.

Hari Mata Hari
Instagram 

Hari Mata Hari već godinama jedan je od najpopularnijih pjevača zabavne glazbe s prostora bivše Jugoslavije. Prodao je više od pet milijuna albuma, a neki od njegovih najvećih hitova su pjesme 'Lejla', 'Azra', 'Prsten i zlatni lanac' i 'Strah me da te volim'.