Legendarni pjevač Toma Zdravković ostavio je iza sebe dvoje djece - kćer Žaklinu i sina Aleksandra.

Toma se četiri puta ženio, a kćer Žaklinu dobio je u braku s Olgicom. Njih dvoje su se vjenčali 1963. godine, ali brak nije dugo trajao. U toj ljubavi rodila se Žaklina koja je Tomino prvo dijete, a danas živi u Nizozemskoj i majka je dva dječaka, a za Srbiju je vežu uspomene na čuvenog oca.

'Živjela sam jedan period mog života, kratak, s njim i kad je umro, bila sam jako, jako tužna. Živiš s činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepa osjećanja', svojevremeno je ispričala Žaklina.

Iz drugog braka s Gordanom Zdravković, Toma je dobio sina Aleksandra.

On danas živi u Torontu, gdje su se njegovi roditelji i upoznali. Gordana i Aca bili su uz pjevača do posljednjeg dana.

Aleksandar Zdravković.jpg
Pink Tv/Screenshot 

'Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbjegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za glazbu i za druge ljude i što je ostavio iza sebe. Tek sa svojih 16-17 godina, kada sam se počeo zaljubljivati, počeo sam da shvaćati njegove pjesme. Umjesto u park nekad sam s njim išao u casino. Vidio sam mnoge stvari mnogo mlad. Nisam ni znao što se događa oko mene', rekao je jednom prilikom Aleksandar.