Netom prije raspada Jugoslavije, Vlado Kalember je s Lepom Brenom otpjevao pjesmu koja i dandanas publiku diljem regije baca u delirij - popularnu 'Jugoslovenku'.

Lepa Brena u Kerempuhu
Robert Gašpert 

Svi ga pamte po atraktivnom izgledu i bijelom šeširu s kojim se pojavio u spotu snimljenom 1989. godine, a Brena nam je ekskluzivno otkrila namjerava li snimiti remake velikog hita te bi li ponovno angažirala Kalembera da joj u spotu glumi velikog zavodnika.

Vlado Kalember
Youtube/Screenshot 

'Vlado Kalember, Alen Islamović i Daniel Popović su sa mnom radili taj koncept u beogradskoj Areni 2009. godine. S njima sam i dandanas u dobrim odnosima. Ako budu htjeli i ako budu bili raspoloženi, meni će uvijek biti čast da zapjevamo zajedno 'Jugoslovenku'', izjavila je Brena pa je otkrila je li joj Kalember i dalje najbolji frajer iz bivše Jugoslavije kako je svojevremeno izjavila:

'Mislim da da. On jako vodi računa o sebi, kao i Alen Islamović. Vidi se tko poštuje neki protokol života i godina. Ima jako dobru disciplinu i karmičku energiju, ako mogu tako kazati', iskrena je bila pjevačica.