Ema Bregović, kći legendarnog glazbenika Gorana Bregovića, rođena je u Parizu 1994., a magistrirala je u Školi lijepih umjetnosti u Nantu 2018. godine. Istaknuta je umjetnica koja trenutno živi i radi u Beogradu i Parizu.

Prije dvije godine dok je u Beogradu otvarala jednu od vlastitih izložbi, progovorila je i o poznatom ocu koji se tada nije pojavio. Brega je, kako je Ema objasnila, izrazio želju da njene radove pogleda u tišini.

Ema Bregović
Kurir/Ana Paunković 

'Ne plašim se njegovih kritika. On mi je najbolji sugovornik. S njim uvijek napredujem, idem dalje. S njim mi je najljepše razgovarati', kaže Ema i ističe da joj nije teret to što je kći istaknutog umjetnika.

'Ja sam vrlo ponosna na svog oca. Gradim svoji put i drugim stvarima se bavim. Moj otac nema nikakve veze s mojom umjetnošću', otkrila je tada mlada umjetnica te dodala da se osjeća kao Jugoslavenka.

'Djela stvaram uz burek i ćevape. Odrasla sam kao Jugoslavenka i to će tako ostati. Živim između Pariza i Beograda. Najviše radim ovdje jer u Srbiji postoje nevjerojatni majstori i očuvani stari zanati koji se na Zapadu gube. Veliko mi je zadovoljstvo surađivati s ljudima koji imaju veliko znanje', rekla je.

Goran Bregović
Ivana Ivanović/PIXSELL 

Inače, Bregović iz braka s Dženanom Sudžukom ima tri kćeri - Emu, Lulu i Unu. Kako je glazbenik po ocu Hrvat, po majci Srbin, a supruga mu je muslimanka, sve tri kćeri su različite vjeroispovijesti.

'Kad su moja djeca bila mala, u vrijeme Bajrama bili su muslimani jer su se tada dobivali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili kršćani jer su se i tada dobivali pokloni. Sad više ne znam što slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budist. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole dolaziti i u naše krajeve i imaju prijateljice ovdje', rekao je Brega ranije u jednom intervjuu.