Na domaćem zvjezdanom nebu pojavila se zvjezdica koja bi ubrzo mogla zasjati punim sjajem, a na tom putu ju ne sprječava niti sadašnja karijera doktorice dentalne medicine.

Riječ je o Niki Komadini (26) koja je u studenom oduševila obožavatelje spotom za ljubavnu baladu 'Jedino ljubav pokreće nas' u kojem je neodoljivo podsjetila na kraljicu Khaleesi iz serije 'Game of Thrones'. Atraktivna Riječanka pjeva od malih nogu, no život ju je dugo vodio na sasvim druge staze. Prvo je šest godina studirala na Stomatološkom fakultetu u Austriji na kojem je diplomirala u ljeto 2022., a zatim je upisala master oralne kirurgije i implantologije, no srce ju je i dalje vuklo - mikrofonu.

Nika Komadina
Press 

I tada je pala odluka: po danu stomatologinja u obiteljskoj ordinaciji, a po noći pjevačica. Kako uspijeva uskladiti dvije karijere, po čemu je drugačija od ostalih pjevačica, što nikada ne bi napravila za slavu te kome pripada njeno srce, simpatična i talentirana Nika otkrila nam je u nastavku.

Nika Komadina
Press 

Nedavno si izbacila spot za pjesmu 'Jedino ljubav pokreće nas'. Jesu li reakcije bile onakve kakve si očekivala? Kako reagiraš na negativne komentare?

Reakcije su bile i više nego pozitivne. Javilo mi se puno poznatih osoba da mi izraze podršku i poruče da u meni vide veliki potencijal te da sam posebna i svoja. Negativnih komentara je uvijek bilo i uvijek će biti. Još od djetinjstva sam naučena na ljudsku ljubomoru i mržnju, ali znam da je to zato što vrijediš. Ne mogu natjerati ljude da me vole. Ako ne žele, ne želim ni ja trošiti svoju energiju da im se dokazujem. Jedinoj osobi kojoj se moram dokazati sam ja sama i važno je da nikad ne odustanem. Ovo radim za ljude koji me vole i kojima mogu promijeniti i ispuniti dan kao što su i drugi pjevači meni.

Nika Komadina
Instagram 

Po čemu misliš da si drugačija od ostalih pjevačica na domaćoj sceni?

Želim biti drugačija tako da budem svoja i strastveno radim ono što volim. Ne želim biti 'jedna u nizu', a to nikada nisam niti bila. Kao djevojčica, mislila sam da se moram uklopiti da budem kao ostali, jer sam se uvijek previše isticala, a onda sam shvatila da sam rođena da se ističem. Zašto bih bila kao svi ostali? Budi drugačiji, briga te što drugi misle i govore i baš zato ćeš biti prepoznat.

Liječnica si dentalne medicine i radiš u obiteljskoj ordinaciji. Znaju li tvoji pacijenti da si pjevačica, prepoznaju li te i kako reagiraju?

Većina mojih pacijenata zna da sam i pjevačica. Prepoznaju me te hvale i cijene još više. Iako su to većinom Talijani i ne razumiju naš jezik, kažu mi da se naježe, da lijepo pjevam i da samo tako nastavim. Sviđa im se što imam dvije karijere i dive mi se kako ih uspijem tako dobro uskladiti.

Nika Komadina
Press 

Prije nego je šira javnost saznala za tebe, imala si puno pratitelja na Instagramu. Je li ti on dodatni izvor zarade ili ga koristiš isključivo za promicanje svoje glazbe?

Instagram nisam nikad koristila kao izvor zarade, već sam htjela pokazati kakva sam. Volim se fotografirati i tako je krenulo. Objavljivala sam puno videa na kojima pjevam te su me već tada obožavatelji nagovarali da se pokušam baviti glazbom profesionalno. Imali su i glazbene želje i govorili da imam prekrasan glas. To mi je dalo snagu da krenem za svojim velikim snom.

Nika Komadina
Press 

Po Instagramu se vidi da si velika zaljubljenica u modu, ali i vježbanje. Otkrij nam neke svoje shopping i fitness tajne?

Obožavam modu, a i teretanu. Odijevam se onako kako mi dođe taj dan. Kad god se ne osjećam samopouzdano ili sretno, uđem u svoj ormar, izaberem komad robe u kojem se osjećam savršeno i jednostavno odem u nove pobjede. Obožavam bež nijanse, crnu i bijelu boju. One mi najbolje stoje i najbolje ih znam iskombinirati. Odjeća ne treba biti skupa ili dizajnerska da bi bila dobra. Najviše kombiniram jeftinije majice i haljine s dizajnerskim torbama i štiklama ili čizmama. Za torbama sam luda, na njih najviše volim potrošiti, jer one moraju trajati cijelu vječnost. Imam čak i mamine torbe stare 30-40 godina koje izgledaju kao nove. Što se tiče trendova, ne pratim ih. Uvijek izaberem ono što mi zapadne za oko. Najsmješnije je to što puno puta odem u dućan, vidim novu torbu i nakon mjesec dana bude u svim časopisima kao hit torba. Ili me ljudi prate i kupe po meni. I to mi je slatko. A što se tiče tajne dobrog izgleda - to je da uvijek trčim negdje, haha. Sve što radim, radim brzo i spretno i ne volim usporene ljude. Uvijek trčim na posao, jer volim duže spavati i onda nakon posla trčim u teretanu, pa na pjevanje. Za pjevanje je potrebno puno kondicije i rada mišića. Na prehranu uopće ne pazim. Ja sam cura od slatkog. Ne bih mogla preživjeti niti jedan dan bez čokolade!

Što baš nikada ne bi učinila za slavu i što nam spremaš sljedeće? Kakve pjesme želiš pjevati?

Ono što nikada ne bih učinila za slavu jest biti netko i nešto što nisam – slijepo pratiti druge, raditi ono što mi kažu da moram i biti netko koga ne mogu prepoznati. Ja sam to što jesam. Uzmi ili ostavi! Strastvena žena koja daje cijelu sebe za sve - posao, pjevanje, pjesme, pričanje s prijateljicama, treniranje. Kod mene nema 'na pola'. Spremam novu pjesmu koja ubrzo izlazi i čiji je autor Marko Tomasović. Ovih dana ćemo snimiti i spot te jedva čekam da ju čujete. Pjesme koje želim pjevati su više soul, pop, ali opet ništa ne isključujem, jer pjevam i jazz, rock. Ovisno o raspoloženju.

undefined
Press 

Postoji li u tvom životu neki poseban muškarac te općenito, kakvi muškarci kod tebe nemaju šanse?

Trenutno nemam posebnog muškarca u životu. Fokus mi je na karijeri i meni, da budem što bolja i sretnija osoba. Muškarci koji definitivno nemaju šanse kod mene su oni bez ambicija, strasti, lijeni i oni koji se samo žale te crpe energiju. Previše ih je, nažalost, takvih. Uvijek gledam pozitivno na život i kad god imam loš dan, učinim ga boljim, jer imam toliko stvari na kojima sam zahvalna. Život je prekrasan i želim ga živjeti punim plućima. Zato mi i treba muškarac dovoljno jak za mene - jaku ženu koji će se moći nositi sa svime i gurati me naprijed i da rastemo zajedno. Volim biti sama i mogu sve sama te mi treba netko tko to može razumjeti.