'I DANAS SE PITAM ODAKLE MI HRABROST': Hrga objavila fotografiju sa Zlatkom Dalićem pa otkrila što ih povezuje

Mirjana Hrga je na Facebooku podijelila fotografiju sa Zlatkom Dalićem te je otkrila da ih povezuju livanjski geni.

Dražen Kokorić

Bivša informativna novinarka i televizijska voditeljica, Mirjana Hrga, na Instagramu je podijelila fotografiju s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatkom Dalićem, te se pohvalila kako im je jedna stvar zajednička.

Naime, Mirjana i Zlatko imaju livanjske korijene, a novinarka smatra da joj je to puno pomoglo u životu.

'Livnjaci na putu. Slika me podsjetila na 'fenomen krša', toliko prezrenog, a toliko nevjerojatnog. Kad me pitaju što sam, odgovaram jedino točno – Bjelovarčanka. Tamo sam rođena, tamo sam stasala, to sam u svojoj biti ja. Ali kad samu sebe iznenadim igranjem na kartu s 0% realnog uspjeha, sjetim se krša.

Genetika i epigenetika su čudo (iako je odgoj ključan). Moj otac doslovno je pobjegao iz Livanjskog polja s 14 godina u Zagreb. Došao je na Zrinjevac i danima se skrivao da 'malog ne pokupi milicija'. I nastavak priče je za film. Kad bih ga pitala za Livno, nije pokazivao nikakvu emociju. Samo bi rekao: 'Da mi je valjalo, tamo bih ostao'.

Dražen Kokorić 

Ja sam išla češće od njega. Svako ljeto. Radije nego u našu kuću na Krk. Voljela sam tamo sve. Ušlo mi pod kožu koja je rođenjem bila kapacitirana za taj osjećaj. I danas obnavljam stare kamene kuće, i danas pečem domaći kruh, i danas trčim za stadima ovaca i koza, i danas imam milost za starce, djecu, životinje. I danas se pitam odakle mi hrabrost da ni iz čega izvlačim stvar. Povučem kao konj. Genetski krš. Upornost. Disciplina. Poniznost i drskost. Vjera. Genetski nagon za preživljavanjem. Uspjehom. Kamen je kamen, napisala je Mirjana.

Igor Soban/Pixsell 

'E ovo je top priča. Život nas vodi u razne krajeve a dio duše ostaje tamo odakle smo potekli', 'Isto tako. Kad sve drugo otkaže, vlaški geni prorade', pišu joj pratitelji na Facebooku.