'I meni nekad treba rame za plakanje': Anita Martinović ekskluzivno o ljubavi, kilogramima i najvećoj životnoj podršci

Anitu smo ‘priveli’ na intervju u kojem nam je otkrila niz detalja sa snimanja popularnog showa, a progovorila je i o privarnom životu koji često krije od znatiželjne javnosti.

Instagram

Jednu od omiljenijih televizijskih voditeljica, Anitu Martinović, javnost je upoznala 2019. godine u showu ‘Gospodin Savršeni’ gdje je pokušala osvojiti Sisčanina Miju Matića. Iako se između njih nisu ‘rodile’ ljubavne iskrice, Slavonki je navedeni show bio odskočna daska u svijet medija.

RTL 

Naime, samo dvije godine nakon televizijskog pojavljivanja, Anita je od Marijane Batinić preuzela voditeljsku palicu te je postala zaštino lice showa ‘Ljubav je na selu’.

Martinović smo ‘priveli’ na intervju u kojem nam je otkrila niz detalja sa snimanja popularnog showa, a progovorila je i o privarnom životu koji često krije od znatiželjne javnosti.

Počela je nova sezona 'Ljubavi na selu', showa kojem ste vi bez premca zaštitno lice. Jeste li nekad pomislili da bi voditeljsku palicu, ipak, prepustili nekom drugom i posvetili se novom televizijskom projektu?

'Ljubav je na selu' je stvarno sjajan projekt! Jako volim cijelu ekipu i mislim da to svi skupa dobro radimo. Već smo počeli s pripremama za iduću sezonu.

Show je poznat i po razuzdanim tulumima nakon speed dateova. Kako vi provodite vrijeme dok se kandidati zabavljaju?

Dok oni tulumare, ja večeram i odmaram, malo se podružim s ekipom koja je iza kamera, iako nakon takvih velikih snimanja, svi budemo prilično umorni i jedva dočekamo krevet. S urednicima se malo pripremim za sljedeći dan i vidim što imamo u planu raditi, a s mojim beauty timom smislimo što ćemo sutra, kakvu šminku, frizuru…ma sve one stvari koje žene 'muče' prije nekog velikog događaja!

Instagram 

Traže li vas farmeri i kandidatkinje savjet i što im najčešće poručite? Što ste vi od njih naučili?

Ma curke su tu dosta staloženije i iskusnije pa njima ne treba nekih velikih savjeta, ali zato moji dragi farmeri kad im dođu sve te simpatične žene, često se pogube, pa ne vide dalje od nosa, što bi se reklo. I oni su samo ljudska bića i dobiju odjednom naglo puno pažnje, pa se često povedu isključivo za fizičkim izgledom, a recimo, ne vide da bi možda netko malo manje atraktivan bio puno bolji za njih. Onda ih tu pokušam malo nekad usmjeriti da pogledaju malo širu sliku. Ono što ja od njih svaki put iznova i iznova učim i čudim se njihovoj odvažnosti i vječitoj vjeri u ljubav! To mi je fascinantno. Kad čujete te neke životne sudbine, ma dođe ti da se zatvoriš u kuću i nikad više ne promoliš glavu, ali oni pokazuju da nikad ne treba odustati!

Bilo je slučajeva da se kandidati sličnih showova upuste u ljubavnu vezu s članom produkcije. Bi li vi sebi dopustili da budete u ljubavnom odnosu s farmerom/kandidatom?

Moji dragi farmeri se meni odmah na prvu toliko podvuku pod kožu, gledam ih kao divne ljude kojima bih od srca voljela pomoći da pronađu ljubav svog života.

RTL 

Kandidati showa vas opisuju kao snažnu i empatičnu ženu. Jeste li uvijek bili takvi?

Pa to mi je drago ako me takvom vide i doživljavaju, jer ja i jesam takva. Veliki sam emotivac i puno toga me pogodi, a naročito kad čujem njihove tužne sudbine. A to što sam snažna – takva je i moja mama. Inače sam i prvorođena u našoj obitelji pored dva brata i sestre, pa je valjda nekako ta uloga došla malo i sama po sebi. Iako, nije baš uvijek ni lako nositi taj, hajmo reći, teret. Nekad bih voljela da me malo više doživljavaju kao nekog kome također treba pomoć i rame za plakanje i savjet i razgovor, jer ipak sam ja žena, krhka i nježna iznutra. Ali tko to danas uopće smije pokazati?!

Je li vaše srce zauzeto? 

Moje srce je uvijek puno ljubavi. Možda ću vam otkriti nešto više kad dođe pravo vrijeme. Recimo da sam sretna, zadovoljna i okružena dobrim ljudima, a ako me sretnete negdje i vidite kako se smijem, sve vam je onda jasno.

Jeste li ikad bili blizu toga da stanete pred oltar? 

Ja sam skoro svaku nedjelju pred oltarom! Odem se pomoliti u crkvu i zahvaliti Bogu na svemu što imam i na čemu sam zahvalna, a ono šta nemam i što se nije dogodilo, o tome ne razbijam glavu! Svi mi imamo svoj životni put i mogu vam reći, moj je dosad bio jako veseo i zabavan. Ne žalim ni za čim i sve je upravo onako kako treba biti!

Mnogi Hrvati guglaju vašu visinu, ali i težinu. Je li vas iritiraju komentari na račun vašeg izgleda?

Jako mi je zabavno ponekad što to sve naš narod zanima! Ali ako se interesiraju za bilo što vezano za mene, pa neka, drago mi je. Komentare po društvenim mrežama baš ne stignem čitati, a takve stvari me inače i ne pogađaju, jer ja sam zadovoljna sobom. Slavonka sam, a onda samim time i veliki hedonist koji uživa u finoj klopici! Vježbam i boravim u prirodi da budem zdrava i vitalna, a ti neki  'ideali' ljepote i trendovi se ionako stalno mijenjaju! Pa tko će to više pratiti?! Stava sam da dok je glava dobro, i sve drugo je dobro! :)

Ove godine ste napunili 40-u. Smatrate li da ste pravi horoskopski vodenjak i što si želite u narednim godinama?

Nisam baš neki ekspert u horoskopima, tako da teško baš mogu prosuditi jesam li tipičan ili netipičan Vodenjak, ali ono što vam sto posto mogu reći jest da sam netipična četrdesetogodišnjakinja. Jasno je da sad u ovoj dobi postoji jedna doza zrelosti i razuma, ali ja sam još uvijek jako zaigrana, volim društvo, putovanja, zabavu.

Koliko ste bliski s obitelji? Od kojeg člana obitelji ste najviše naučili?

Mi smo velika obitelj za današnje pojmove, mama, tata, dva brata, sestra i ja. Unatrag nekoliko godina smo i u proširenom sastavu, jer imamo što bi naš narod rekao 'svojtu', te nećaka i nećakinje. Dobro se slažemo i bliski smo, no kao i u svakoj obitelji, nekad ima malo i trzavica, no dok je osnova svega ljubav – sve je dobro. Ono što sigurno mogu reći, dok sam odrastala, od oba roditelja sam naučila što je to zajedništvo, ljubav i međusobno uvažavanje i tome težim i u svom vlastitom životu.

Nedavno ste postali i poduzetnica. Bavite se najmom nekretnina. Kako napreduje posao i namjeravate li se baviti time ako se zasitite voditeljskog posla?

Pa sad već to nije ni tako nedavno. Svoju agenciju za nekretnine sam otvorila 2021. godine i zasad to sve ide dobro, uspijevam balansirati između televizijskog posla i nekretnina. Inače se bavim i prodajom i zakupom i najmom, svim poslovima koji su potrebni. Voditeljskog posla se nikad neću zasititi, jer volim ljude i cijelu tu gužvu na setu, a agencija je nešto što ide paralelno s tim. I daj bože zdravlja i vremena, pa sve dokle god budem u mogućnosti raditi oba posla, tako će to i biti.