IZGUBIO 20 KILOGRAMA ZBOG BOLESTI: Za njim žude mnoge, a ovako je Melkior Bašić nekad izgledao

Melkior Bašić je 2017. pozirao u kuhinji jednog hotela na Malom Lošinju te je izgledao malo drukčije nego danas.

Robert Gašpert

Otkako je krenula nova sezona MasterChefa, na malom ekranu publika ponovno može gledati tim vrhunskih chefova koji čine Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić.

A upravo je Melkior još u prošloj sezoni ponajviše osvojio gledateljice popularnog showa. Ovaj chef ima prepoznatljiv imidž, a mi smo se prisjetili kako je izgledao 2017. godine.

Goran Kovačić/Pixsell 

Tada je pozirao u kuhinji jednog hotela na Malom Lošinju te je izgledao malo drukčije nego danas - imao je nešto više kilograma te je furao kraću bradu. Jedno je sigurno - pozitivnih komentara na račun njegovog izgleda i šarma ne nedostaje otkad se pojavio na televiziji.

Ne razmišljam o tome kako izgledam. Tamo sam najviše zbog svog iskustva i znanja i kako bih pomogao kandidatima da u "MasterChefu" promijene svoj život, točnije da prijeđu u kuhinju’, rekao je za Večernji list.

Robert Gašpert 

U istom intervju je otkrio da boluje od autoimune bolesti zbog koje je smršavio čak 20 kilograma. Naime, poznati domaći chef ima probleme sa štitnjačom s kojom se, kako kaže, dobro nosi jer si je sve 'posložio u glavi'.

'Da, imao sam zdravstvenih problema. Izgubio sam 20 kilograma. Kilogrami su išli samo dolje. Otkrio sam bolest kad sam mršavio. Znao sam da ima ljudi koji imaju problem sa štitnjačom i žive s tim. Ali ja sam morao stati i resetirati cijelo svoje tijelo i svoj um i to je bilo najbitnije. Mislim da je poanta najviše u glavi. Trebate posložiti stvari u glavi, znati koje vam smetaju. Ne mora to biti u hrani, može to biti u društvu, u prostorima’, poručio je.

Robert Gašpert 

‘Štitnjača je za svakoga drugačija, svatko ima drugačije simptome. Bitno je da to otkrijete i naučite s tim živjeti. Danas više nisam mršav, nego sam normalan ili sam jači. Svaka osoba koja ima problem sa štitnjačom, mora naučiti živjeti s njom i prihvatiti je i tu i tamo malo eventualno znati kad proradi da je smirite, duboko udahnete i kažete - idemo naprijed dalje i to je to', dodao je.