O porijeklu i karijernom putu jedne od najljepših i najomiljenijih srpskih voditeljica, Dragane Kosjerine, malo se zna.

Danas je urednica i voditeljica na Radioteleviziji Srbije, a svoje prve televizijske korake napravila je na televiziji 'Sport Klub' gdje je izvještavala o sportskim aktualnostima.

Dragana Kosjerina
Printscreen/RTS 

Dragana Kosjerina rođena je 1987. godine u Sarajevu, odakle se s 5 godina preselila u Beograd. Najprije se bavila manekenstvom, a svoju karijeru je započela u 17. godini. Nakon niza uspjeha, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models.

Željela je biti stomatologinja i, iako je završila Zubotehničku školu kao odlična učenica, odlučuje upisati psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspjeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije na kojem je uspješno diplomirala. Potom završava diplomski studij pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu.

Na RTS-u trenutno vodi jedan kviz, kao i emisiju 'Luda noć'. Vodila je Jutarnji program od 2016. godine, pa sve do kraja 2019. godine. 2018., 2019. i 2020. je bila među voditeljima Beovizije, srpskog izbora za predstavnika na Pjesmi Eurovizije.