Reality zvijezda i sin umirovljenog košarkaša Zorana Moke Slavnića, Zvezdan Slavnić, je ispred jednog kluba 1998. godine upucao Olivera Jovanovića zbog banalne svađe.

Glumica Katarina Radivojević, koju domaće gledateljstvo poznaje po ulozi u hit seriji 'Najbolje godine', te večeri je bila u takozvanoj 'crvenoj sobi' koja se nalazila u sklopu lokala 'Četiri sobe' gdje je počeo sukob, a sada je Republika.rs došla do svjedočenja glumice.

Katarina je u svjedočenju demantirala Zvezdanove, kao i navode njegovih prijatelja, da se s prijateljicom ljubila i izazovno plesala, te tvrdi da sukob nije ispao zbog njih dvije, kao što je Slavnić izjavio.

Također, Katarina u svom svjedočenju iznosi činjenicu da se sve brzo odigralo, kao i da je s prijateljicom Kristinom Šušom bila ispred hitne pomoći dok su doktori davali sve od sebe da spase Olivera Jovanovića, kojem je Zvezdan nekoliko minuta ranije pucao u potiljak.

'Te večeri sam izašla zajedno sa svojom prijateljicom Kristinom Šušom i sa svojim prijateljima Uglješom Vlajkovićem i njegova dva prijatelja Oliverom Jovanovićem i Maksom. Kad smo ušli u tu 'crvenu sobu', ja nisam gledala koga ima okolo niti sam primijetila to drugo društvo. Kristina i ja smo počele plesati i tvrdim da nisam to radila provokativno, kako su oni izjavili. To je bio sasvim normalan moderan ples, gdje smo ona i ja plesale jedna s drugom. Niti smo se mazile niti ljubile niti smo zavlačile ruke ispod majice. Uvijek tako plešem', izjavila je Katarina na saslušanju povodom ubojstva njenog prijatelja Olivera pa opisala kako se sve odigralo brzo, te da se takozvana 'crvena soba' za nekoliko minuta ispraznila:

Zvezdan Slavnić ubio je čovjeka
Youtube/Screenshot 

'Ja sam otišla u toalet na početku i za to vrijeme je moja prijateljica dobila piće od Zvezdana, koga sam poznavala iz priče jer se moj dečko druži s njim. Kristina i ja smo u jednom trenutku otišle do DJ-a i tu smo se zadržale oko pet minuta. Kada smo se vratile, nikoga nije bilo iz našeg društva, a također je soba bila poluprazna, iako je bila puna prije toga. Pitala sam konobara što se događa i rekao mi je da je nastala neka frka. Poslije deset minuta smo izašle i nikoga više nije bilo. Taj Marjan (jedan od vlasnika lokala 'Četiri sobe', a Zvezdanov prijatelj) nam je rekao da je nastala neka tuča, frka i na moje pitanje gdje su on mi je rekao da su otišli na hitnu pomoć.

Nakon toga glumica je rekla pred sudom da su se prijateljica i ona odmah uputile u bolnicu kada su saznale što se dogodilo, te da su tamo zatekle i svoje društvo - Uglješu i Maksa, koji su bili van sebe.

'Onda smo Kristina i ja otišle do hitne pomoći, gdje smo zatekli Maksa i Uglješu. Čim smo došli u bolnicu, policija nas je pitala što se dogodilo i nismo imali nikakav kontakt sa Maksom i Uglješom. Maks je onako bio očajan, a nas dvije smo plakale i ništa nismo pričali. Kasnije smo odvedeni u policiju, gdje smo dali izjave, kao i ovdje pred sudom', izjavila je Katarina. S druge strane, Zvezdan i njegovi prijatelji su tvrdili suprotno. Oni su ispričali da je, u stvari, sukob Zvezdanov s društvom Olivera Jovanovića nastao zbog provokativnog plesa Katarine Radivojević s Kristinom Šušom.

Katarina Radivojević srpska je glumica
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Oni su rekli da su njih dvije 15 minuta plesale u društvu Uglješe, koketirajući s okruženjem, ljubile se i međusobno mazile, držale za ruku i dodirivale ispod majice, što je glumica u svom svjedočenju oštro demantirala.

'U trenutku kada je Zvezdan došao s ekipom za drugim stolom su bili Uglješa, Oliver i Maks s još dvije prijateljice (Katarina i Kristina). Imali su separe naspram Zvezdanovog. Te dvije djevojke su plesale provokativno, ljubile su se u usta. Zvezdan je sve vrijeme gledao u njih pošto su one provokativno plesale. Kako su se zanijele u plesu, priključio im se i prijatelj Uglješa. On se bacakao, derao i dobacivao prijateljima, što je Zvezdana iznerviralo pa mu je samo rekao da se smiri', rekao je na sudu Slavnićev prijatelj, dok je Zvezdan sve to potvrdio na saslušanju, te istaknuo da ga je iziritiralo kada je Uglješa Vlajković koji se bacao po podu i plesao s Katarinom i Kristinom, viknuo: 'Ajde, pi**e, ustajte, što ne plešete'.

Zvezdan je 21. srpnja 1999. osuđen na jedinstvenu kaznu od devet i pol godina zatvora. Jedan od ključnih dokaza da je Zvezdan Slavnić, natjecatelj 'Zadruge 6' s predumišljajem i hladnokrvno 7. ožujka 1998. ubio Olivera Jovanovića bilo je vještačenje pištolja kojim je počinjen zločin.