Njena fotografija bačena na pod i prevrnuti komadi namještaja: Pogledajte jezive prizore iz zarasle kuće Esme Redžepove

Ovo, nekada velebno zdanje, danas zjapi napušteno i zaraslo.

Ivo Čagalj/Pixsell

Posljednjih dana kuća Esme Redžepove u Skoplju bila je u središtu pozornosti zbog jedne fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama. Naime, na njoj se vidjelo da ovo, nekada vrijedno zdanje, totalno propada.

S vanjske strane se ne vidi da je napušena i zarasla, ali s druge strane se mogu uočiti jezivi detalji. Kuća polupanih prozora danas zjapi prazna, piše ekipa Kurira koja trenutno boravi u Skoplju kako bi posjetili Esminu kuću koja se nalazi nedaleko od centra.

Kurir 

Ispred nekada velebne vile legendarne pjevačice romske glazbe nalaze se bačeni i prevrnuti komadi starog namještaja, kao i polupani lusteri. Struja je prekinuta, a kroz jedan od prozora može se zaviriti u dnevni boravak.

Kurir 

Tu se nalazi radni stol na kojem je hrpa papira. Odmah pored su ostaci fotelje i gomila smeća. Na sredini sobe naslonjen na zid je i ogromni križ Esminog pokojnog muža Steve Teodosievskog čiji prizor totalno slama srca.

Kurir 

S druge strane nalaze se i fotografije na kojima je pokojna pjevačica. Na većem dijelu kuće nema ni jednog prozora, a unutarnja vrata su poskidana. Vanjska vrata su zaključana, te se u ovu napuštenu kuću može ući isključivo kroz prozor.

Kurir 

Podsjetimo, razlog zbog kojeg je kuća u ovakvom stanu jeste spor između Republike Sjeverne Makedonije i Esminih mnogobrojnih nasljednika. Pokojna pjevačica je u oporuci kuću ostavila državi, ali Esmina djeca koju je posvojila i ostali rođaci žele da nekretnina pripadne njima.

Više fotografija napuštene kuće Esme Redžepove pogledajte u našoj galeriji.