ŽIVOTNA PRIČA POZNATE PJEVAČICE MNOGE ĆE RASPLAKATI: Kći joj umrla u 27. godini, a ona ju je dozivala do samog kraja

Vera Ivković bila je pjevačica narodne glazbe, a tuga za pokojnom kćeri ju je jednostavno pokosila.

Youtube/Screenshot

Vera Ivković, srpska pjevačica narodne glazbe, preminula je u domu za starije i nemoćne u Rumi 2012. u 63. godini. Gubitak kćeri Maje ju je, prema riječima onih koji su je dobro poznavali, pokosio. Nasljednica je umrla u 27. godini od neizlječive bolesti, a majka se nikako nije mogla s tim nositi.

Ona je 2006. doživjela moždani udar, a već 2007. je bila smještena na gerijatriju u Rumi.

'Za moju obitelj je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za baku i djeda po kojem sam i dobio ime. On je prvi umro, a poslije njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razboljela, a poslije nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva infarkta pa smo je kasnije smjestili u Centar za starije i nemoćne u Rumi', ispričao je svojevremeno Verin unuk Danilo.

Youtube/Screenshot 

Sin Vlada 2008. javno je progovorio o velikom mučenju majke.

'Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve napravili kako bi joj pomogli. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac', rekao je tada sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je razboljela.

U Centru za starije i nemoćne bila je itekako prihvaćena, ali je tuga nikako nije napuštala ma koliko se ljudi trudili da je održe 'na nogama'.

Instagram 

'Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je voljela smijati se. Stalno smo jedna drugu nasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako nasmijale. I sada pokušavam iz nje izvući osmijeh. Uspijem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju', ispričala je Anđelka, njena kolegica i prijateljica.