Pjevačica čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove: Buika 11. studenoga dolazi u Lisinski

Izvanredna španjolska pjevačica Buika ​​11. studenoga dolazi u Lisinski.

Press

Izvanredna španjolska pjevačica Buika, čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove, ​​11. studenoga dolazi u Lisinski. Rođena kao María Concepción Balboa Buika 11. svibnja 1972. u Palma de Mallorci, od roditelja iz Ekvatorijalne Gvineje, iza sebe ima glazbeno putovanje koje je jednako raznoliko i bogato kao i njezino naslijeđe.

Buikina glazbena vještina obuhvaća eklektičan spoj stilova, od jazza i flamenka do popa, soula i afričkih ritmova. Rano eksperimentiranje s glazbom započela je kao perkusionistica i basistica, ali su upravo njezini očaravajući vokali konačno zauzeli središnje mjesto, gurajući je prema vrhuncu.

Buika - No Habrá Nadie En El Mundo  YouTube

Unatoč početnom otporu zbog društvenih normi, Buika je ustrajala stekavši priznanje na živahnoj noćnoj sceni Madrida krajem 1990-ih, gdje je publiku očaravala svojim interpretacijama tradicionalnih napjeva. Njezina diskografija odražava duboku naraciju punu emocija i kulturnih fuzija.

Press 

Od njezina debija 'Mestizuo' 2000. do kritički hvaljenog 'Vivir Sin Miedo' 2015., Buikina glazbena evolucija svjedoči o raznolikosti umjetničkog izričaja. Buika nije ograničena samo na glazbu, ona je i pjesnikinja, skladateljica i glazbena producentica. Njezina multidimenzionalna kreativnost proteže se izvan studija, što potvrđuju njezina literarna djela i nadolazeći projekti, uključujući roman, operu i filmsku adaptaciju njezine poezije. Primila je brojne nagrade i priznanja, a nominirana je bila za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni tropski album. Buikin utjecaj na globalnu glazbenu scenu neosporan je. Njen glas prelazi jezične barijere, direktno progovarajući duši i ostavljajući neizbrisiv trag na svima koji slušaju.

Buika - Falsa Moneda  YouTube