Vesna Zmijanac žestoko o Breni: 'Ja sam umjetnik, a ona pjeva dječje pjesmice'

Vesna Zmijanac i Lepa Brena su 80-ih godina prošlog stoljeća bile najpopularnije pjevačice narodne glazbe, a mnogi su ih doživljavali i kao velike suparnice.

Kurir/Ana Paunković, M.M./ATAIMAGES/PIXSELL

Vesna Zmijanac i Lepa Brena su 80-ih godina prošlog stoljeća bile najpopularnije pjevačice narodne glazbe, a mnogi su ih doživljavali i kao velike suparnice.

Vesna je svojevremeno otvoreno progovorila o odnosu sa slavnom kolegicom i o tome što misli o njenim pjesmama.

Instagram 

'Znate što, kad hoćemo reklamu, mi se dogovorimo. Brena i ja smo uvijek bile konkurencija, rivalke. S tim što je Brena šoumen, a ja sam pjevač, umjetnik. Nas dvije se dogovorimo biti u konfliktu. I onda je drama mjesec dana, a mi sjedimo u restoranu i pijemo kavu ili putujemo negdje po svijetu', kazala je u televizijskoj emisiji.

Istaknula je da ju je kolegica pozvala da sudjeluje u dokumentarnom filmu 'Lepa Brena i godine 'Slatkog greha'' koji je svojevremeno emitiran na srpskoj 'Prvoj' televiziji. Vesna je tada Brenu nazvala pjevačicom lakih nota!

Antonio Ahel/ATAImage/Pixsell 

'Zvala me je da kažem nešto o njoj u dokumentarnom filmu. Niti je ona mogla biti velika bez mene, niti ja bez nje. Imamo potpuno drukčije karijere. Moja publika je ozbiljna publika, koja voli dobru i ozbiljnu pjesmu. Brenina publika su bila djeca, ona je pjevala pjesmice 'Čačak, Čačak', a ja 'Svatove', 'Kad zamirišu jorgovani' i sve teške kompozicije', ispričala je Zmijanac koja sada poštuje Brenu, ali se više ne druže.

Brena je jednom prilikom, također, govorila o Zmijanac.

'Ja Vesnu izuzetno volim, nas dvije smo bile na početku karijere velike suparnice u medijima. Vesna zna dobro, da sam ja jednostavno osoba koja je svoj novac uložila na scenu 1998. godine, gdje su svi pjevači sudjelovali na toj sceni. Ta scena košta puno milijuna i više, nego što koštaju sve krpice ljudi koji se bave šoubiznisom', rekla je nekoć Brena.

Fotografije Vesne Zmijanac i Lepe Brene iz mladosti pogledajte u galeriji.