Osuđen progonitelj Nataše Bekvalac: Prijetio joj smrću i ucjenjivao je, evo koju kaznu je dobio

Muškarac iz Srbobrana proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje popularne pjevačice Nataše Bekvalac.

A.H./ATAImages/PIXSELL

Muškarac iz Srbobrana proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje popularne pjevačice Nataše Bekvalac i određena mu je mjera psihijatrijskog liječenja na slobodi. Njemu je sud ukinuo i pritvor.

Tužiteljstvo je prvo bilo predložilo mjeru obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, međutim, nakon dopune nalaza vještaka, kojim je preporučeno liječenje na slobodi, tužiteljstvo je izmijenilo prijedlog za izricanje ove blaže mjere.

Instagram 

Tijekom suđenja, njegova sestra, majka i sin, obavezali su se da će zajedno voditi računa o njegovom zdravstvenom stanju. Oni će se dogovarati i zajednički nadgledati je li on redovno uzima propisanu terapiju i odlazi na redovne kontrole kod liječnika, navode srpske Novosti.

Sudac je tijekom izricanja presude naglasio okrivljenom da od njega ovisi hoće li se pridržavati terapije ili će se, ako to ne bude napravi, vratiti u zatvorsku bolnicu.

Youtube/Screenshot 

Podsjećanja radi, on je više od godinu dana slao pjevačici prijeteće poruke preko društvene mreže Facebook, zahtijevajući da mu plati pjesme koje tvrdi da joj je dao i koje su postali hitovi. Prijetnje su postale ozbiljnije, uključujući i one smrću, zbog čega ga je Bekvalac prijavila.