9 godina od smrti Usnije Redžepove: Tito je obožavao, umrla je u mukama, a nitko od kolega joj nije došao na sprovod

Pjevačica narodne glazbe Usnija Redžepova preminula je prije točno devet godina, nakon duge i teške bolesti.

Youtube/Screenshot

Pjevačica narodne glazbe Usnija Redžepova preminula je prije točno devet godina, nakon duge i teške bolesti. Odrastala je u siromaštvu, iza sebe je ostavila bogatu karijeru, a na sprovodu se nije pojavio nitko od kolega.

Posljednji dani su joj bili surovo teški. Patila je, bolovi su bili nepodnošljivi, ali ipak pokušavala je da do posljednjeg dana bude pozitivnog duha, što je tada u izjavi za Kurir priznala.

Youtube/Screenshot 

'Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću ozdraviti', rekla je tada Usnija, ali je opet skupila snage za život.

'Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se jako pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspijevam sjediti. Pokušala sam ustati kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršavjela, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni jesti'.

Usnija je pjevačku karijeru započela šezdesetih godina prošlog stoljeća. Od tada je objavila devet albuma i 15 singlova i EP-ova. Na njenom repertoaru uglavnom su se nalazile makedonske narodne pjesme, i one s juga Srbije. Osim toga, pjevala je na romskom i turskom jeziku.

Nebojša Mandić/Kurir 

Veliku popularnost joj je donijela uloga Koštane, predstava je na repertoaru Narodnog kazalištu u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

Kako se tada pričalo i pisalo, Josip Broz Tito bio je očaran ljepotom Usnije Redžepove, a ona ga je upoznala kada je pozvana kako bi zabavljala lovce na njegovom imanju u Karađorđevu. Poslije nastupa joj je prišao Titov pomoćnik i rekao joj da je predsjednik želi upoznati.

Premijera/Printscreen 

Inače, nakon pjevačičine smrt na Facebooku je osvanuo je oglas u kojem se prodaju antikviteti Usnije Redžepove, kao i njen klavir, koji je krasio luksuznu kuću u Dušanovcu. Ono što je najbizarnije je činjenica da na istom oglasu stoji i krevet pokojne pjevačice, u kojem je provela posljednje trenutke života.