Ova Srpkinja je bila najstarija glumica na svijetu: Voljela je kolegu, a želja da ima djecu nikad joj se nije ispunila

Nekoć najstarija glumica na svijetu, Branka Veselinović, napustila nas je 2023. u 104. godini, a njen život bio je ispunjen kako glumom i kazalištem, tako i velikom ljubavlju.

Youtube/Screenshot

Nekoć najstarija glumica na svijetu, Branka Veselinović, napustila nas je 2023. u 104. godini, a njen život bio je ispunjen kako glumom i kazalištem, tako i velikom ljubavlju.

Bila je u dugom i sretnom braku s glumcem i prevoditeljem Mladenom Mlađom Veselinovićem. Vjenčali su se 30. rujna 1948. godine. S njim je osnovala 'Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć djeci', koju nikad nisu imali.

STEFAN STOJANOVIĆ/MONDO 

'Zahvaljujući Miri Stupici započela sam ljubav s Mlađom. Pripremali smo predstavu u kojoj smo Mlađa i ja glumili ljubavni par. On je igrao Bepu Ribara, a ja Ursulu Pulentu. Probali smo u dramskoj sali na mjestu gdje je nekada bila crkva, danas je tu Bajlonijeva tržnica. Na probama Mira Stupica primijetila je kako se Mlađa i ja uvjerljivo grlimo.

Pitala ga je ima li djevojku, a on je rekao da nema. Znala je da sam ja bila bez dečka. Onda je rekla: 'Bilo bi jako lijepo da vi budete par i privatno, ne samo na sceni'. Tada smo se svi smijali, ali mjesec po mjesec i mi smo se počeli voljeti, ljubiti, a vjenčali smo se 1948. u rujnu. Ima takvih brakova da su se ljudi zaljubili u kazalištu', otkrila je Branka u jednom intervjuu.

Kurir/Ana Paunković 

I pored velike ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali djece. Ali, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo djeci.

'Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu imati djecu. Rekao je: 'Da ste s drugima u braku, imali biste i vi i Branka'. A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: 'Volite se, ali djece nećete imati', rekla je Branka za srpski Puls Online jednom prilikom.