Aca Lukas o dočeku u Sarajevu na kojem će zapjevati Severina: 'Ne želim da moje kolege pljačkaju građane'

Kako pišu mediji iz regije, Severina je jedna od izvođača koja će se pojaviti na dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu, a za tu priliku bit će izdvojen ogroman novac.

promo, Ivo Čagalj/Pixsell

Kako pišu mediji iz regije, Severina je jedna od izvođača koja će se pojaviti na dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu, a za tu priliku bit će izdvojen ogroman novac.

Splićanku je, naime, nakon incidenta sa srpskom policijom podržala gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, koja je sve Srbe pozvala u njen grad na doček Nove godine.

Instagram 

Pjevač Aca Lukas je objavio fotografiju s vijesti i obratio se svojim kolegama:

'Volim Srbiju, volim Beograd, volim Bosnu i Hercegovinu, volim Sarajevo, volim Hrvatsku, volim Zagreb... Želim da moje kolege i kolegice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac od svih građana. Pjevat ću u Sarajevu za Novu Godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM. To bi bila velika sramota! Sarajlije znaju što je glazba.'

Instagram 

Odmah nakon Lukasa, oglasio se i njegov menadžer Saša Mirković i potvrdio njegove riječi.

'Iako imamo zakazanu Novu Godinu, spremni smo je otkazati i da Aca Lukas i Folk House bend nastupaju u Sarajevu i to bez honorara. Danas smo se to dogovorili, ako Sarajevo to želi. Znači zabava cijelu noć, a Sarajevo za to neće platiti ni marku! Želimo uz to donirati JU Pazarići kao što smo to već napravili. Pozivam grad Sarajevo da planirani novac potroši na nešto korisnije građanima, a mi ćemo ih u novogodišnoj noći zabavljati besplatno', napisao je Mirković.

promo 

Podsjetimo, za kompletan događaj oko dočeka Nove godine u trajanju od nekoliko dana, grad Sarajevo spremno je izdvojiti 800.000 KM, što u eurima iznosi oko 400.000.