Srpska folk zvijezda u Splitu će 4. studenog u dvorani Gripe imati premijeru filma 'Kafana na Balkanu - Pokidan' nakon čega će uslijediti njegov koncert. Tim povodom razgovarali smo s Acom Lukasom, koji nam je otkrio što publika može očekivati od filma, ali i s kim je dobar od hrvatskih nogometaša te hoće li duet sa Severinom ugledati svjetlo dana.

Naime, Aca Lukas javio nam se na intervju nakon što je imao prometnu nesreću u Amsterdamu. Vozio ga je s koncerta osobni vozač u njegovom novom Mercedesu S klase kad se drugi automobil zabio u njih.

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

'Dobro sam, hvala na pitanju. S tim autom nemam sreće. Kupio sam ga prije šest mjeseci od čega je većinu vremena bio na servisu i sad se dogodila i ta prometna. Ali svo zlo u tome. Samo auto je nastradao. Kad te nešto neće, onda neće. Tako je i duet sa Severinom. Mislim da od toga neće biti ništa. Snimio sam svoju dionicu u studiju u Beogradu, ona svoju pretpostavljam u Zagrebu. Ne znam je li pjesma završena, ja snimam svoje pjesme dalje, ali što se tiče samog kontakta sve je stalo. Moj menadžment i njen producent Filip Miletić dogovarali su duet. Severinu sam vidio možda dva puta. Bio sam joj na svadbi kad se udavala za Igora jer dobar sam s njegovom majkom Oljom', govori nam Aca.

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

No vratimo se filmu 'Kafana na Balkanu - Pokidan'. U posljednje vrijeme izašlo je dosta filmova o glazbenim zvijezdama, Freddieju Mercuryju, Elvisu Presleyu, Tomi Zdravkoviću... Pitamo Acu smatra li se živom legendom?

'Ne smatram. Ne bih htio da to bude film o Aci. Ne želim se zakucavati u neke legende tipa ovdje je rođen Aca Lukas. To me ne zanima, to je za Nikolu Teslu primjerice. Ja sam umjetnik koji zabavlja ljude, ali i koji ima težinu i kvalitetu, neću lagati. Ali ipak to je showbiznis. Ne spada to u zasluge za čovječanstvo. Film je zanimljiv i ima pouku. Snimljen je prema motivima života Ace Lukasa i ima pouku', kaže Aca, koji slovi za kontroverznu zvijezdu. Imao je problema s drogama, kockom, na njega su pucali dva puta...

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

'Htjeli smo da film što manje bude kontroverzan i ponavljam da ima pouku iako nitko nije savršen, sve se zna, ništa se ne može sakriti. To je moj život, neće ga mijenjati ni zbog koga ni zbog čega. Ne mogu sakriti da je primjerice bilo i droge u mom životu. Niti želim. Ja sam kao pjevač shvatio da imam društvenu odgovornost. Zbog društvene odgovornosti sam pričao o tim stvarima, koliko je to zapravo loše. Zato film ima svakakvih scena, ali sve ima neku pouku. Da se film stvarno snimao prema mom životu imao bi oznaku 18+ i prikazivao bi se iza ponoći. No vratimo se na društvenu odgovornost. Imam i klince koji drže moje postere iznad svog kreveta. Trebam im objasniti u čemu mogu slijediti moj primjer, a u čemu ne. Treba im objasniti i da se žene trebaju poštovati, da treba biti gentleman', govori Aca, koji je bio u vezi s Ksenijom Pajčin koju je ubio njen dečko nakon čega je i sebi presudio.

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

'Ksenija je prije svega bila dobar čovjek. Imala je tu neku sjetu u sebi. Bili smo skupa godinu dana. Hejteri govore da sam Don Juan, no ja to nikad nisam bio niti htio biti. Ksenija je bila jedna od najboljih žena koju sam znao. Duša od osobe. Volio sam je kao osobu. Bila je zaista dobar čovjek, o ljepoti ne treba ni govoriti', kaže Aca.

Dobar je s mnogim hrvatskim nogometašima. Pjevao je na momačkoj večeri Dariju Šimiću prije 15-ak godina.

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

'To je bio jedan od prvih nastupa pjevača iz Beograda u Zagrebu što u medijima nije bilo dobro prihvaćeno, što i razumijem. U konačnici momačka je održana nakon što smo promijenili tri lokacije i bilo je fenomenalno. Tina Jedvaja jako volim, on me često zvao iz svlačionice kad bi bilo slavlje. Jednom su me nazvali dok sam bio u Zurichu, hrvatska reprezentacija igrala je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Sišao sam iz hotelske sobe u predvorje, a tamo se gledala utakmica, bili su neki Švicarci u hrvatskim dresovima. Kad su me nazvali rekao sam im dajte mi Luku Modrića na mobitel. I on se javio. Pokazao sam im ga Švicarcima koji su skoro pali u nesvijest kad su vidjeli Modrića na ekranu', smije se Lukas.

Aca Lukas
HYPE PRODUKCIJA 

Za kraj poručio je Splićanima da bi ih volio vidjeti u što većem broju na Gripama, na premijeri filma 4. listopada i na njegovom koncertu koji će uslijediti nakon.

'Moj je menadžment odlučio da to bude u Splitu, no nismo išli za tim da bude u glavnim gradovima. Bio sam dobar i s Dinom Dvornikom. Njegova funk glazba tek će se prepoznati. On je za mene jedan od najvećih glazbenika s ovih prostora. Svakako želim poručiti Splićanima tko god dođe dobrodošao je. Karte su već u prodaji u dvorani Gripe svaki dan od 12-16 sati', zaključio je Lukas.