Najpoznatiji srpski harmonikaš, Aleksandar Sofronijević, doživio je dramu u avionu na letu za Sarajevo, koji je uslijed velikog nevremena vraćen na Beogradski aerodorom. Kako bi stigao na zakazan nastup, Sofra se sa svojim bendom smjestio u nekoliko taksija, kako bi, poput pravog profesionalca, stigao na nastup.

Aleksandar Sofronijević
Petar Aleksić/Kurir 

Harmonikaš je za ovu neplaniranu avanturu iskeširao 2.000 eura za četiri taksija koji su prevezli njegov višečlani bend, što je on i potvrdio. Sofra je otkrio detalje jednog, na oko običnog dana, koji se pretvorio u jako stresan, ali sa sretnim krajem.

'Imali smo zakazan nastup u Sarajevu, jedan naš prijatelj je slavio 40. rođendan. Krenuli smo normalno avionom, počelo je nevrijeme, taman kad smo bili iznad Sarajeva, rekli su da avion ne može sletjeti i vratili nas natrag za Beograd. Nisam imao puno vremena razmišljati. Odmah smo uletjeli u četiri taksija i krenuli za Sarajevo. Slavlje je bilo zakazano u 18 sati, mi smo stigli tek u 23 sata i napravili feštu koja je trajala do 6 ujutro. Slavlje je bilo na Jahorini i zaista je bilo fenomenalno. Svi su bili u stilu isplatilo se čekanje, ali nije bilo do nas, sve je dobro što se dobro svrši', rekao je harmonikaš.