Slađa Delibašić je u vrijeme hiperinflacije i ratova na ovim prostorima bila jedna od najvećih glazbenih zvijezda. Ipak, malo tko zna da je njeno djetinjstvo obilježila prerana smrt majke Mirjane Delibašić koja je preminula kada je pjevačici bilo svega 10 godina.

Njena majka sahranjena je na groblju u Kosovskoj Mitrovici, gdje su Delibašići nekada živjeli. Međutim, grob Slađine majke na Kosovu je oskrnavljen, a pjevačica do sada nije uspjela obnoviti ga.

Slađa Delibašić
Nemanja Nikolić/Kurir 

'Istina je da su Albanci uništili spomenik mojoj pokojnoj majci. To je bilo još kad su se dolje počeli događati prvi nemiri. Ona je preminula 1980. godine, a spomenik je srušen 1999. ili 2000. godine', kazala je.

Pjevačica je priznala da se nikad nije osjećala kao zvijezda, iako se njezini hitovi i danas pjevuše.

'Zaista, sebe ni danas ne gledam tako, nego kao čovjeka, sasvim obično. Znaš, negdje je lijepo kada te prepoznaju, to sve stoji, ali mene to sada već zamara. Jednostavno, ja ne mogu izaći negdje, a da netko ne pogleda što sam obukla, s kim sam sjela, ako je muško odmah je to novi frajer, to baš zamara... I kada sam bila mlađa nije me to radilo, vjeruj mi. Meni su i tada na prvom mjestu bili: djeca, kuća, škola, treninzi i ti nastupi od kojih smo zarađivali i olako živjeli', ispričala je iskreno Delibašić.

U počecima karijere, Slađi i njenom bivšem suprugu Đoli Đoganiju pomagao je njezin otac, a kasnije su zarađivali 'bijesne' novce.

'Kad smo Đole i ja započinjali pomogao nam je moj tata, dao nam je novac da počnemo s kupovinom ovog dvorišta i prve kuće. Mi smo imali cilj da cijelo ovo dvorište i sve kuće koje su bile u njemu bude naše. I eto, hvala Bogu, prije pet godina smo uspjeli u tome. Mislim da sam stvarno imala jako veliku ulogu u nastupima, životu, ali i prezentaciji grupe', rekla je pa nastavila:

'Mi smo, evo da ispričam, imali situaciju da lik zakupi cijeli Sveti Stefan da bi mene gledao kako plešem. U kafiću sjedi on, pored njega Đole i na pozornici ja. Ja sam se više puta zezala s Đolom da sam sve ovo ja napravila, jer bilo je toliko nastupa gdje su plaćali kao taj lik tada. On nam je dao 20.000 tadašnjih maraka za tu večer. To je jedan, a bilo ih je najmanje deset. On je imao tu sreću da mene ljudi baš vole, ne znam, valjda imam tu neku karizmu.'

Đole Đogani i Slađa Delibašić
Marina Lopičić/Kurir 

Pjevačica se dotaknula i razvoda te je otkrila kako se bivšeg supruga jednostavno zasitila.

'Kad se dogodio razvod, ja sam to transparentno htjela, više Đolu nisam vidjela pored sebe. Bila je tu neka frka, tata i brat su bili sa mnom, ja sam uzela njih dvije i iselila se iz stana. On je mog oca i brata tjerao da me uvjere da se ne razvedem, pričao je kako sam povodljiva, da nikada neću uspjeti... Bilo je tu dosta stvari u mom braku o kojima uopće ne želim pričati. Nije baš sve tako sjajno i bajno bilo.

Slađa Delibašić i Đole Đogani
Privatna arhiva 

Pa, nijedna žena ne bježi iz braka koji je dobar i ne napušta ga. Imam toliko prijatelja koji su u braku, gdje se međusobno varaju, a žena ga ne napušta jer je baš briga, kod muža je dobro situirana, ali ja takav život nisam htjela... Prerasla sam ga više, sve je postalo dosadno, jedan uštogljeni život: kuća, škola, nastupi...', zaključila je.