Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEŽAK ŽIVOT GLUMICE IZ 'TKO PJEVA ZLO NE MISLI': Očuh je zlostavljao, a nakon pobačaja više nije mogla roditi

Domaća glumica i operna diva Mirjana Bohanec-Vidović imala je jako teško djetinjstvo.

 Mirjana Bohanec-Vidović Izvor: Youtube

Domaća glumica i operna diva Mirjana Bohanec-Vidović imala je jako teško djetinjstvo. Rođena je u Zagrebu 2. listopada 1939. godine, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je operno pjevanje.

Operna diva odrastala je samo s majkom. Otac joj je nestao 1945. godine. Radio je u prometnoj službi i kad je vlast tražila da se svi koji su radili u državnoj službi jave, on je to napravio.

 Mirjana Bohanec-Vidović Izvor: HRT/Screenshot

'Velika je to bol, koja mi se provlači kroz cijeli život. Ne znam gdje je umro, niti gdje mu je grob. Mama je bila kućanica pa je prodavala naše stare stvari, radila nešto povremeno, jedno vrijeme bila je i čistačica, a tako smo i dobili stan. Udala se za tatinog prijatelja, mislila je da ako uzmem njegovo prezime, neću biti obilježena, da će mi se ukazati bolja budućnost. Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku kruha i to je bilo to što sam mogla pojesti. Rastali su se poslije nekoliko godina braka', priča ona tužnu sudbinu.

Srednju glazbenu školu Mirjana je upisala jer je na prijamnom slagala kako ima 16 godina, a bilo joj je tek 15. Prve pjevačke uspjehe nizala je već kao srednjoškolka. Iako je nastupala po svim pozornicama svijeta, publici je ipak najdraža kao Ana Šafranek iz filma 'Tko pjeva zlo ne misli'. Jednom se udala, a potom i razvela poslije samo godinu dana braka. U tom braku, kaže, nije bila sretna.

 Zrinka Cvitešić i Mirjana Bohanec Izvor: Story

Drugog supruga, u kojeg se zaljubila na prvi pogled, upoznala je na hodniku jednog kazališta. On je išao s prijateljima u kafić, a ona je razgovarala s prijateljem.

'Vidjela sam te divne, plave oči, plavu kosu. Bio mi je predivan, kao da je iz snova izronio. Gledali smo se, on je prošao i drugi dan upitao službenicu u operi da ga upozna sa mnom', rekla je.

Obožavao ju je od prvog susreta, bio joj podrška i kad ju je Franjo Tuđman pozvao i ponudio joj da uđe u konzulat. Mirjana je bila savjetnik za kulturu u Beču, generalni konzul u Hamburgu, ambasador i pomoćnica ministra vanjskih poslova. Nakon toga je sa suprugom uživala u miru.

 Mirjana Bohanec-Vidović Izvor: Story

U sretnom braku bili su donedavno. Ivo je umro prije sedam godina, a Mirjana je ostala neutješna. Najviše u životu žali što s njim nije mogla imati djecu.

'U najboljim godinama puno sam radila i rano se razvela. Kad sam zatrudnjela, izgubila sam bebu s pet mjeseci. Poslije više nisam mogla rađati', otkrila je, a njene riječi prenosi 24sata

Povezane vijesti