Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'S TIM ŽIVIM OTKAD SAM ROĐEN...': Sin Željka Bebeka o odnosu s ocem, otkriveni obiteljski detalji koje nismo znali

Uoči 15. CMC festivala porazgovarali smo sa Željkom Bebekom koji će na pozornici najvećeg festivala zabavne glazbe nastupiti sa sinom Zvonimirom.

 Željko i Zvonimir Bebek Izvor: Robert Gašpert

Najveći festival zabavne glazbe u regiji, CMC festival, ove će se godine održati u Vodicama 9. i 10. lipnja te će na jednoj pozornici okupiti brojna imena s domaće javne scene. Već 15. godinu zaredom bogatom ponudom izvođača privlači tisuće i tisuće posjetitelja.

Među brojnim glazbenicima koji će dva dana uveseljavati publiku te predstaviti 40 novih pjesama naći će se i Željko Bebek koji će nastupiti sa sinom Zvonimirom.

 Željko i Zvonimir Bebek Izvor: Robert Gašpert

Uoči festivala porazgovarali smo s muškim snagama iz obitelji Bebek, a Željko i Zvone samo za Scenu otkrili su kako teku pripreme za festival.

'Nema tu puno priprema, mi živimo taj život, nama je dolazak na festival praznik i uvijek smo spremni', rekao je Željko.

'Kako ja rastem, tako nam je sve ozbiljniji odnos, sve lakše prolazimo kroz izazove koji nas čekaju, kako je tata i rekao – mi živimo glazbu tako da nam je ovo prirodan put i dalje', dodaje Zvone.

 Željko i Ružica Bebek Izvor: Robert Gašpert

Bebek je jedno od najprepoznatljivijih imena i vokala, kako u Hrvatskoj, tako i diljem regije. Kroz više desetljeća bivanja na sceni prošao je 'sito i rešeto', hitove ima u malom prstu, a koncerte rasprodaje do posljednjeg mjesta. Zanimalo nas je kakve je savjete dao 20-godišnjem sinu na samim počecima karijere.

'Na samom početku kad se Zvone uključio u ekipu bilo je trenutaka kad sam ga samo htio posavjetovati da ne podlegne euforiji jer su ga svi odmah voljeli, odmah su ga tražili, te da može zadržati koncentraciju na instrumentu. Kad izađemo na pozornicu nemam ja upute za glazbu, on to osjeća na svoj način, ja na svoj, vrlo blisko, rekao bih isto, ali nije bitno da bude isto, bitno je da si potpuno predan, a onda malo i pobjegneš od one zamke koju sam na početku spomenuo – euforije', iskren je bio Željko.

Mladi i talentirani Zvonimir ne krije da od oca upija savjete te otvoreno ispričao kakav je osjećaj rasti uz poznatog oca i nastupati s njim pred tisućama ljudi.

'Sve dolazi od doma, kod nas je doma uvijek bila najbitnija ljubav, ja s tim živim otkad sam rođen, nisam nikada na njega gledao kao na nekoga poznatog jer on mi je tata. Ali da je cool – je, to je i dalje cool. Nisam to nikada iskorištavao iako su mislili 'ti ćeš lako završiti školu i tako dalje, tebi je tata Bebek', ali ja i škola svakako nismo bili baš na 'ti', rekao je Zvone kroz smijeh.

A da je to zaista tako dokazuje i Bebek koji u ljubavi i skladnom braku s 34 godine mlađom suprugom Ružicom živi već dva desetljeća. Upoznali su se na njegovom koncertu, ona mu je prva prišla kao obožavateljica i zatražila zajedničku fotografiju. Vjenčali su se u Dubrovniku 2002. godine te osim Zvonimira imaju i kćer Katarinu. U travnju ove godine proslavili su 21. godišnjicu braka, svaki slobodan trenutak koriste za zajednička putovanja, no Bebek ne krije da mu je supruga i u poslu desna ruka.

'Da smo se razdvajali dok sam ja imao koncerte i putovao, a da je ona bila doma s djecom, vjerojatno bi negdje nastao problem. Ja sam mogao uzeti nekoga neovisnog s burze rada da mi obavlja određene stvari u poslu, ali uvidjeli smo da Ružica može to glatko raditi tako da možemo uvijek biti zajedno. Rekla je da može i ja sam joj vjerovao da može. Baka i djed su pomogli oko Katarine i Zvone kad su bili skroz mali tako da smo mi mogli bez obveza biti na putu. Kad je došlo vrijeme da i oni mogu putovati putovali smo zajedno uvijek i onda je došao i trenutak da Zvone uđe u bend. Mama je menadžer, tata je pjevač, Zvone je pjevač i svirač', rekao je Bebek.

 Željko i Ružica Bebek Izvor: Instagram

'A seka će biti moj menadžer', dodaje Zvone.

'Ja se nadam da ću se zauvijek baviti glazbom, to mi je najveći san i ono čemu težim, a u najmanju ruku se nadam da ću biti uspješan kao tata', zaključio je kroz smijeh.

Povezane vijesti