Ivo Gregurević je preminuo 2. siječnja 2019. godine u 67. godini života, a kako je nedavno obilježena njegova četvrta godišnjica smrti odlučili smo se prisjetiti njegovih poslovnih uspjeha, ali i najfatalnije ljubavi njegova života – one s ljepoticom tragične sudbine Dolores Lambašom.

Naime, Gregurević je bio velika glumačka zvijezda regije, a bio je poznat po ulogama grubijana, kao i patrijarhalnih muškaraca. Bio je dobitnik brojnih filmskih i kazališnih nagrada, a publika ga je voljela i zbog brojnih televizijskih uloga. Najpoznatije role ostvario je u ‘Velom mistu’, ‘Dugoj mračnoj noći’, ‘Što je muškarac bez brkova’, ‘Sokol ga nije volio’ i u mnogim drugima. I dok je tako odavao dojam macho muškarca kamena srca, njegovi poznanici i prijatelji tvrde da je bio ‘duša od čovjeka’ velikog srca, a jedna od njegovih najvećih životnih ljubavi bila je Dolores Lambaša.

Dolores Lambaša je umrla
Story arhiva 

Podsjetimo se, Dolores je također bila glumica, a od Ive je bila mlađa čak 29 godina mlađa. U fatalnu crnku Ivo se zaljubio nakon razvoda od glumice Dubravke Ostojić, s kojom je dobio sina Marka. Unatoč velikoj razlici od 29 godina, Dolores i Ivo voljeli su se pet godina, a upoznali dok je ona imala samo 21 godinu.

Glumac je tada otkrio da ga je osvojila velikim glumačkim talentom. Par je i živio zajedno, a Dolores je u jednom intervjuu nakon prekida otkrila kako je Ivo bio njezina velika ljubav te kako joj je bilo jako teško nakon prekida kojem su navodno kumovale brojne burne svađe. Nije skrivala niti da je jako razočarana takvim ishodom, a nakon prekida utjehu je pronašla kod roditelja u Šibeniku.

Dolores Lambaša voljela je starije
Tomislav Miletić/Pixsell 

Osim zbog velike razlike u godinama, o ovom se paru tada pričalo i zbog činjenice da je u vrijeme veze s Ivom, Dolores uspjela upisati Akademiju dramskih umjetnosti nakon nekoliko pokušaja, pa su je mnogi optužili da je na kraju uspjela ostvariti svoj san o upisi zato što je Ivo iskoristio svoj utjecaj.

Iste godine nakon bolnog prekida s Ivom, Dolores je pronašla utjehu u 30 godina starijem glumcu Frani Lasiću, a Gregurevića se 2015. godine počelo povezivati s damom koja je inspektorica u MUP-u.

Frano Lasić i Dolores Lambaša na brodu
Story arhiva 

Prije no što je sam preminuo iznenada u svom domu 2019., Gregurević se morao oprostiti od svoje Dolores koja je šest godina ranije tragično preminula u automobilskoj nesreći. Navodno je Ivu njezin prerani odlazak s ovog svijeta jako pogodio, a do zadnjeg dana je o Dolores mislio sve samo najljepše.

'Kada je ona poginula njemu je bilo jako žao jer je obožavao. Dva mjeseca prije nego je umro rekao mi je: 'Ja ću otići gore i tamo ću se naći s Dolores i mi ćemo se kartati', tako mi je rekao. Ja sam se začudila jer je to izjavio samo dva mjeseca prije nego je umro. Njemu je Dolores bila sve, a sjećam se da joj je kupio i klavir. Ona je vježbala na klaviru i pjevala', rekla je nakon glumčeve smrti njegova susjeda Elizabeta za Story.hr

Ivo Gregurević poznati je glumac
Robert Gašpert 

Nakon njezine smrti, glumac se suočio s nizom zdravstvenih problema, a mnogi smatraju kako su oni bili posljedica slomljenog srca.