Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'MOJA KĆI JE INVALID OD ROĐENJA': Iza osmijeha najvećeg zabavljača s estrade krije se jedna od najtežih životnih priča

Autor Kristina Zrilić

Pjevač Era Ojdanić progovorio je o kćeri Jasmini i otkrio dosad nepoznate detalje.

 Era Ojdanić Izvor: Emilija Jovanović/Espreso

Era Ojdanić jedan je od najvećih zabavljača među folk pjevačima. No, kad se reflektori ugase i ostavi mikrofon - pretvara se u totalno drugu osobu koja krije tešku životnu priču iza osmijeha koji nam je svima poznat.

Tako je u životnoj ispovijesti za Kurir progovorio o temi o kojoj javnost malo ili nimalo zna, a tiče se njegove kćeri Jasmine.

 Era Ojdanić Izvor: DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR

'Jasmina je invalid od rođenja. O tome nisam imao potrebe nikada pričati. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom. Nju su primalje na rođenju izvlačile na vakuum i... Odmalena je vrijeme provodila s mojom majkom. Baka Radina je, ustvari, nju odgajala više nego Ljupka jer Ljupka je ovdje radila godinama, ovdje u hotelu, tako je to bilo... Kad su je porađale, primalje su bebi tom prilikom oštetile neki moždani živac', otkrio je pjevač.

Zbog oštećenja tog živca ne može ni govoriti kako treba - osamdeset posto je invalid.

'Jasmina je, znači, ostala invalid, ali hvala Bogu nije invalid sto posto da je nepokretna, u kolicima, da mora koristiti pelene, znaš već... Hvala Bogu nije tako, ona samo ima problem s otežanim govorom. Osim toga, fenomenalno funkcionira. Što da ti kažem sad kako mi je bilo, samo Bog i ja to znamo. Ljupka je bila dva mjeseca s njom u rodilištu i to je već bio problem'.

 Era Ojdanić Izvor: Kurir

Era je u 19. godini postao otac i u tom trenutku, kaže, uopće nije znao kako se nositi s tim.

'Pomirio sam se s tim, invalid - invalid, samo neka je živa. Pokretna je, sve obavlja sama u kući, pomaže mi... Ja sam se pomirio sa sudbinom, ne daj Bože, mogla je i umrijeti... Nije bilo straha kod mene i Ljupke, bio sam sretan kad sam saznao da je ponovno u drugom stanju, nikada nisam razmišljao da će se ponovno roditi bolesno dijete', kaže pjevač.

Suprugu Ljupku izgubio je 2009. godine.

 Era Ojdanić Izvor: DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR

'Bila je na moru te godine, s Milenom i Jasminom u Bečićima. I kad se vratila, žalila mi se da ne može ništa napraviti, a da se ne umori... Kaže, znaš tolike ljude, ajde vidi da me netko pregleda... I ja nađem neku vezu na VMA, tolike sam godine svirao raznim doktorima, generalima... Ugrade joj stent, ali se aktivira neki tromb, to se, kažu, događa jednom u tisuću slučajeva, i... Kad su joj ugrađivali taj stent, valjda su joj probušili tromb. Bili su u liftu da je spuste iz operacijske sale kad se ona počela žaliti na jake bolove. Čudno je da je i bila živa. Vrate je ispred lifta ponovno na operacijski stol i spasli bi je, međutim, naleti drugi tromb koji joj je razvalio srce i... Tako je moja Ljupka završila svoj život u 60. godini. Rođena je 27. rujna, a 15. listopada je umrla'.

 Era Ojdanić Izvor: Youtube/Screenshot

Pjevač je rijetko pričao i o jednoj tragediji koju je njegova obitelj preživjela.

'U mojoj obitelji sam drugo dijete. Ali, 1946. godine moji roditelji su dobili muško dijete, zvao se Života. Nakon nekoliko mjeseci on se razbolio, tada nije bilo ni liječnika, ni penicilina, ma ništa... Razbolio se i od visoke temperature je dobio upalu testisa. Dijete je preko noći preminulo', ispričao je Era.

Povezane vijesti