Nostalgičan zvuk rockabillyja novog singla Ive Jurića 'Dnevnik prve ljubavi' vraća nas u 60-e godine prošlog stoljeća, ali nas vodi i na emotivno putovanje kroz sjećanja na prvu ljubav, oživljavajući trenutke mladosti i zanosa.

Ova pjesma, za koju je tekst napisao Ivo Jurić, a zajedno s Josipom Vukojom i glazbu, podsjeća na hollywoodske ljubavne filmove i priziva one posebne trenutke kada svaka želja izgleda ostvariva.

Ivo Jurić
Josip Maslać 

Za glazbu, aranžman i produkciju 'Dnevnika prve ljubavi' zaslužan je Josip Vukoja, a njegov 'final touch' savršeno prati tekst pjesme, pružajući osjećaj nostalgije koja nas vraća u sretne dane prve ljubavi.

Ivo Jurić
Josip Maslać 

Za pjesmu je napravljen i videospot kojeg je snimio Dino Kadragić, a prati priču o zaljubljenom paru u najljepšem razdoblju njihove veze. Glumci Ivan Prskalo i Rafaela Perić su i u stvarnom životu zaljubljeni par pa su s lakoćom napisali scenarij za spot i prenijeli energiju svoje zaljubljenosti koja je prisutna u svakom kadru. Spot nam ne otkriva kraj priče, već nas vodi prema nastavku koji će biti prikazan u idućem singlu, donoseći rasplet ove ljubavne priče.

'Bilo je veliko zadovoljstvo stvarati ovu priču – od pisanja teksta, glazbe pa sve do snimanja videospota. Svi smo sigurno imali neku prvu ljubav koja je ostala na koricama sjećanja naše mladosti. Nadam se da će i slušatelji biti jednako očarani i da će se kroz ovu pjesmu vratiti u lijepa vremena prisjećajući se svojih prvih ljubavi', podijelio je s nama Ivo.

Nakon uspješnog singla 'Evo sviće', koji je bio hit dana na radio postajama u Hrvatskoj, a na nacionalnoj top ljestvici BHRT-a u Bosni i Hercegovini dosegao visoko 4. mjesto, Ivo Jurić nastavlja svoju pop rock priču uz bend Zadnja šansa s 'Dnevnikom prve ljubavi'. Ovaj singl najavljuje i njegov prvi električni album 'Na cesti uz more' koji sadrži 10 pjesama i stvaran je 3 godine, a nastao je pod jakim utjecajima velikih legendi rock'n'roll glazbe, prije svega Bruce Springsteena, ali i drugih velikana poput Elvisa, Stones-a, Beatles-a, Briana Setzera...

Uz glazbu koja nas vodi na putovanje kroz sjećanja i video koji donosi toplu ljubavnu priču, 'Dnevnik prve ljubavi' je pjesma koja nas priprema za ljetne dane koje često pamtimo po prvim ljubavima.