Iako je riječ o umjetničkim djelima, na legendarne scene intimnih odnosa u ostvarenjima bivše države rijetko tko gleda samo iz tog kuta, a osobito kad su u pitanju atraktivni glumci i glumice. Jedna od najljepših žena bivše Jugoslavije svakako je bila glumica Neda Arnerić.

Lijepo lice i graciozno tijelo učinili su da se mnogi u to vrijeme zaljube u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova jugoslavenske kinematografije. Ipak, malo je poznato da je kadrove s*ksa snimala kao djevica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav. Tko bi to uopće i posumnjao kad je kod Nede tada sve odisalo erotikom.

Neda Arnerić
Youtube/Screenshot 

Jugoslovenska ljepotica je u filmu Lordana Zafranovića iz 1988. godine snimila jednu od najeksplicitnijih scena u povijesti jugoslavenske kinematografije, a Neda je za ulogu Majre nagrađena i 'Zlatnom arenom' u Puli. Film prati život bračnog para iz Njemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na otok Hvar, gdje se Majra, porijeklom Zagrepčanka, a udana za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odsjeli (Ranko Zidarić).

'Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše - pisali su tada novinari.

Ipak, od svih scena vođenja ljubavi koje je snimila Neda najpoznatija je vjerojatno ona šumska, u duetu sa Slavkom Štimcem iz kultnog filma 'Ko to tamo peva' 1980. godine.

Neda Arnerić
Youtube/Screenshot 

Dok posmatraju mladi par koji vodi ljubav u šumi, Miško (Aleksandar Berček) kaže ocu (Pavlu Vuisiću) čuveno: 'Tata, i ja bih ono radio!', a racionalni 'švapski' špijun (Danilo Bata Stojković) ljubavnicima poručuje mastralno i paradoksalno: 'Sram vas bilo!'

O ovim obznaženim scenama Neda Arnerić je u jednom intervjuu kasnije rekla:

Neda Arnerić
Dragana Udovičić/Kurir 

'Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživjela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s redateljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primjer, pisalo: oni se bude ujutro i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vrijeme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to dio mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom', objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov 'Snimala sam scene seksa dok sam bila djevica'.

Podsjetimo, Neda Arnerić preminula je 10. siječnja 2020. godine u Beogradu.