Pjevačice Severina i Jadranka Barjaktarović zajedno će nastupati povodom Dana nezavisnosti Crne Gore na Cetinju 21. svibnja.

Kako su naveli organizatori, manifestacija 'Svibanj u tisuću boja' okupit će najveće regionalne glazbene zvijezde, a među njima su posebno izdvojili centralni događaj na cetinjskom Dvorskom trgu na kojem će pjevati hrvatska i crnogorska pjevačica. Pored njih, tijekom nekoliko dana trajanja manifestacije, nastupat će i Vlatko Stefanovski, Adi Šoše i Darko Martinović.

Severina i Jadranka Barjaktarović
Instagram 

Ova informacija izazvala je lavinu na društvenim mrežama, osobito u Srbiji gdje su mnogi komentirali da nije slučajnost da se njih dvije nađu na istoj sceni povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, posebno ako se uzme u obzir 'njihov odnos prema Srbiji'.

Naime, Jadranki je zabranjen ulaz u Srbiju otkad je u rujnu 2020. žestoko uvrijedila srpski narod pjevajući u Podgorici pjesmu 'Ne može nam ni'ko ništa' na skupu koji su organizirali predstavnici stranke Mile Đukanovića kad je dio refrena promijenila i umjesto 'jači smo od sudbine' otpjevala 'jači smo od Srbije'.

Osim toga, Severina je već nekoliko puta provocirala Srbe prilikom koncerata u Crnoj Gori, a posljednji put je to učinila na dočeku Nove 2024. godine u Kotoru kad je njena novogodišnja želja izrevoltirala mnoge ljude. Ona je pjevajući pjesmu 'Ivanova korita' publici poslala poruku da 'ne daju Crnu Goru'.