Jedna od najpopularnijih pjevačica u cijeloj bivšoj Jugoslaviji za kojom su muškarci ludjeli, Neda Ukraden, našla se u šatoru pukovnika i vladara Libije Moamera Gadafija.

Neda Ukraden
Story press 

'Bila je Vesna de Vinča, Rada Radenović, Marinko Rokvić, liječnici, inženjeri. Imali smo priliku upoznati se s Gadafijem. Upoznali smo ga u nekom luksuznom šatoru od svile. Svatko od nas je rekao par riječi, ja sam mu rekla da sam jugoslavenska pjevačica i da je moja najpoznatija pjesma 'Zora je', a on me je pogledao i rekao: 'Znam tu pjesmu' i to je bilo sve. Poslije toga nam je držao patriotski govor i više ga nisam nikad vidjela', rekla je Neda i otkrila još detalja susreta:

'Kad sam ja upoznala Gadafija, bilo nas je 106, bila je to neka kulturna delegacija. Slušali smo dosta o njemu, a on dolazi kao neki 'beduin', mi gledamo, ono stvarno Gadafi. Imamo i fotografiju od tada, mi smo se službeno i predstavljali tamo, a trema je bila baš prisutna'.

Moamer Gadafi
Youtube 

Saznala je i da se jedan od dužnosnika baš zaljubio uz njen najveći hit: 'Dogodilo mi se i da vojni dužnosnik koji je dolazio, također, pjevao i to jako dobro, a na kraju se ispostavilo da je studirao u Sarajevu, tamo oženio i uz tu pjesmu upoznao ljubav svog života', otkrila je Neda u 'AmiG showu'.