Legendarni pjevač narodne glazbe Džej Ramadanovski odrastao je u baraci na Dorćolu u Skenderbegovoj ulici.

Ekipa Kurira pronašla je trošnu kuću zaraslu u trnje i korov u kojoj je slavni pjevač, koji je preminuo 6. prosinca 2020. godine, živio s roditeljima i sestrama prije odlaska u dom. Ispred kućice je zgrada kroz koju se hodnikom stiže do pjevačevog doma kojem sad nije moguće prići. Na vrata koja se nalaze na ulazu u dvorište stavljen je lokot, pa je njegov nekadašnji dom ispred kojeg se nalazi i ostava, moguće vidjeti samo s prozora zgrade.

Rodna kuća Džeja Ramadanovskog
Kurir 

Jedan od susjeda rekao je da tu godinama nitko nije dolazio.

'Džej je odrastao iza ove zgrade koja je sagrađena 1927. godine. Vidite, kroz ovaj prolaz se išlo do te kuće, ali je sada nemoguće proći jer je stavljen lokot. Godinama tu nitko nije dolazio. Sve je zaraslo. Jedino s prozora u unutrašnjosti zgrade je moguće vidjeti kućicu u kojoj je Džej živio s roditeljima. Davno je to bilo. Samo starosjedeoci i oni koju su ga poznavali znaju da je ovo njegova kuća. Zašto to tako godinama stoji i zašto se ništa nije napravilo po tom pitanju, da se ili sruši kuća ili napravi dvorište, meni nije poznato', kaže Dorćolac koji živi u neposrednoj blizini.

Rodna kuća Džeja Ramadanovskog
Kurir 

O rodnoj kući pokojnog pjevača progovorili su i drugi sugrađani koji imaju samo riječi hvale za Džeja.

Rodna kuća Džeja Ramadanovskog
Kurir 

'Viđali smo ga po kafićima i restoranima ovdje na Dorćolu. Ne vjerujem da je on ikad obišao kuću u kojoj je odrastao jer je taj prolaz do njegove kuće zatvoren godinama. Da bi se došlo, trebala bi se provaliti ta vrata. Međutim, niti je tko to provaljivao, niti je tko tu dolazio. Kako su otišli njegovi roditelji, tako se ta kuća i ugasila. Džej je poslije Odgojno-popravnog doma nastavio svoj život na drugim lokacijama. Ja sam ga nekoliko puta vidio, ali nisam razgovarao s njim', priča sugrađanin.

Rodna kuća Džeja Ramadanovskog
Kurir 

Inače, Džej je rođen u višečlanoj obitelji. Otac Mazlam bio je obućar, a majka Barija je radila u Gradskom zelenilu. Poslije razvoda roditelja pjevač je nastavio živjeti s majkom i bakom. Do punoljetstva je više puta bio u domu za odgoj djece i mladih zbog maloljetničke delinkvencije.

Film 'Nedelja', koji će u utorak premijerno biti prikazan u kinima, govori o teškom životu popularnog pjevača koji je iza sebe publici ostavio mnoštvo hitova.